Gazeteci Fakir Yılmaz ile Gazeteci Özlem Şeyma YHılmaz’ın birlikte hazırlayıp, her pazar günleri saat: 14.00’da TEMPO TV’de Sundukları Canlı Yayın Programı
Her Pazar günü saat:14.00’da



Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi yüzde 26,9, ayran üretimi yüzde 13,9, yoğurt üretimi yüzde 3,6 artarken; inek peyniri üretimi yüzde 5,5 ve içme sütü üretimi yüzde 1 azaldı.
TİK-TOK ve MÜRTED
Balık hafızalı toplumun bir ferdi olarak kendisine ve iktidarına muhalefet edenleri sıkça ‘Hain, Terörist, Haşhaşi, Mürdet’ olarak suçlamasıyla eleştirilen AKParti Genel Başkanı, sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Gecesi’nde dile getirdiği Mürted’i sabah, sabah tesadüfen izlediğim ve yıllar öncesini bugüne bağlatan Tik-Tok ve ona benzer sanal ortamların çıkarılan yeni sansür yasasıyla nasıl önleneceğini de merak etmedim değil.
Çünkü son günlerin en çok izlenen Yellah klibi başta olmak üzere birçok videolu paylaşımın Erdoğan’ın ve iktidarının hoşuna gidecek şeyler olmadığını da onların yerine düşünüp, kendime dert ediyordum.
Neyse Ardahan MHP İl Başkanının görevden alınan ilçe başkanlarının yerine yeni İlçe başkanları ve yönetim bulmadığı, MHP İstanbul İl Başkanının ülkücüleri dolandırıcı olmakla suçladığı iddialarının gündeme düştüğü ve bu nedenle ülkücülerin İl Başkanlığını bastığı haberleri eşliğinde sabah yazmaya başladığım yazımın başlığını oluşturan tik tok’ta izlediğim videonun mürtedlerin Osmanlı’ya yaptığını bir kez daha hatırlayınca Erdoğan’ı haklı çıkarıyor gibiydi.
Çünkü, devletine, kendi ordusuna ihanet edenlere verilen Mürted adının geçtiği bölgeye baktığımızda yeni bir sarayın yapıldığı Ahlat’a yani Malazgirt savaşının yaşandığı Muş aklıma geliyor. Evet, Mürted isminin geçtiği alana baktığımızda Konya ve bu bölgede bulunan diğer illerin oluşturduğu o dönemin Anadolu beyliklerinin ihaneti karşımıza çıkar.
Yani 1402 yılında bu bölgede gerçekleşen Ankara Savaşında Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid ile Timur Han arasında Ankara Çubuk Ovası’nda yaşanan savaş öncesinde Timur, Anadolu’daki Osmanlı beylerine haber gönderip onlara beylik topraklarını geri vereceğini, eğer Bayezid’in yanında savaşmazlarsa ya da kendi tarafında savaşılarsa bu hakdan yararlanacakları vaadinde bulunur.
Ve 1402 yılında, Çubuk Ovası’nda iki ordu karşı karşıya geldiğinde Bayezid’in Timur’un ordusuna taarruza geçtiği sırada, sadece Osmanlı güçlerinin taarruz kollarından birini oluşturan Kara Tatarlar’ın ve komutasındaki bazı askerlerin Timur’un bu vaadine karşılık verdiği, bugün suçlanan Sırpların sonuna kadar yanında kalmaya çalıştığı ve bu savaşta esir düşen, ailesi aşağılanan Bayezid’e ihanet etmesi olayına bakınca Anadolu Beyliklerinin olduğu ovadan Kürtlerin Ardahan’daki kalenin adını taşıdığı Sultan Alparslan’a “Din kardeşlerimizin yanında cihat etmeye geldik.” dediği ve önemli destekle Anadolu’ya kapı açan Malazgirt ovasına gidiyoruz.
Tarihte ve günümüzde maalesef birçok kişi Kürtlerin, o dönem, hatta bugün batılı emperyalistlere karşı Türklere verdiği desteği yok saysa da ve hatta İstanbul İl Başkanının dolandırıcılıkla suçladığı iddia edilen ülkücüyüm diyen bazıları başta olmak üzere kimileri tarafından Kürtlerin varlığı inkâr edilse Mürdet diye suçlananların yaşadığı ova ile Malazgirt’in de içinde bulunduğu ovalarda yaşayanların bu ülkenin birlikteliği için ne kadar samimi olduklarını da ortaya koyarken Erdoğan’ın gündeme getirdiği Mürted olayının yaşandığı ileri sürülen Akıncı Üssü adını alan Üssü’nden önce oranın adı Mürtedmiş diyordu. Ve aynı Erdoğan’ın kendi devletine, kendi ordusuna ihanet edenlerin, Timur’un tarafına geçenler sebebiyle oraya bu ad konmuş: Dönekler. İşte şimdi de dönekler” demesinin de ne anlama geldiğini adeta sorgulatıyordu çıkan yeni sansür yasasına rağmen bunları anlatmaya devam den tik toklar ne olacak dedirtirken… Eski haberlerimiz için TIK la http://arsiv.kuzeyanadolugazetesi.com/ardahan.phparşiv haber 29/11/2015 tarihli haber/yorum
ATALAY’A 3 GÖREV BİRDEN..
6 yıl içinde 3. kez Ardahan Milletvekili olan Prof. Dr. Orhan Atalay’a hükumet ve parti içinde yeni görevler verildi.
Geçtiğimi dönemler aldığı görevleri bu dönemde üstlenen AK Parti Ardahan Milletvekili Prof.Dr.Orhan Atalay Yeniden TBMM İslam Ülkeleri Parlamenterler Meclisi Başkanı,TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyeliği ve AK Parti Meclis Divan Kurulu Üyeliğine seçildi.
**Esenyurt Ardahan Diasporasının Fakir Yılmaz Korkusu!
Ardahan Federasyonunun yeni Başkanı Fakir Yılmaz: Ardahanlıların İstanbul’da daha güçlü olması için çalışacağız. Ardahan’ı arkasına alarak sadece belli bir zümrenin güçlendiği isimlerin korkulu rüyası olacağı iddia edilen Yılmaz, başkanlığa gelir gelmez kolları sıvadı.
Merkezi İstanbul Şişli’de bulunan ve çatısı altında 30’a yakın Ardahan derneğinin bulunduğu Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanlığına aynı zaman da Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Ardahanlı Gazeteci Fakir Yılmaz getirildi.
Son kongrede Yaşar Geler, Mahmut Şenel ve Fakir Yılmaz ortak listesi ile ARDAFED’e Başkan olan ve bu görevi 1,5 yıldır yapan Yaşar Geler’in istifasıya boşalan ARDAFED Başkanlığı için bugün bir araya gelen ARDAFED Yönetim Kurulu kendi arasında yeni bir isime, Gazeteci Fakir Yılmaz’a ARDAFED Başkanlığını verdi.
Çıldır Esenyurt Dernek Başkanı, Ardahan/Çıldırlı İşadamı Kemal Şimşir ile yarışan Gazeteci Fakir Yılmaz ARDAFED Yönetim Kurulu Üyeleri olan Mahmut Şenel, Ayhan Aydemir, Sıtkı Dursun, Terlan Kaya, Hafız Öztürk, Ferihan Kaya, Özkan Mavzer, Yüksel Kılıç, Yusuf Kalkan, Gazi Aydoğdu, Yener Bayakçı, Bayram Bozkurt, Tuncer Çelik’in oy kullandığı yarışta 16 kişinin 10’nun da oy alarak, ARDAFED’in yeni Başkanı oldu.
ARDAFED Yönetim Kurulu Üyesi olan ancak toplantıya katılmayan Ramazan Tan ile Emirhan Yıldırım’ın oy kullanmadığı seçimde Gazeteci Fakir Yılmaz’ın rakibi olan Kemal Şimşir ise 6 oy aldı.
Özel işleri dolaysıyla istifa eden Yaşar Geler’in de katıldığı toplantıya Ardahan Hanak Baştoklu (Yukarı Dikkan) Dernek Başkanı Yıldıray Köksoy, Bağdeşen (Kinzodamal) Derneğinin eski başkanlarından Şemsettin Şenel, İbrahim Şenel gibi bir çok dernek başkanının yanı sıra aynı zamanda Ardahan Beykoz Dernek Başkanı olan Gazeteci Yusuf Şit, Gazeteci Erkan Sarıkaya ve Gazeteci Suat İncedere’de ve Ardahanlı iş adamları katıldılar.
Ardahan Federasyonunun Yönetim Kurulunun Başkanlığa seçtiği Gazeteci Fakir Yılmaz kendisine oy veren, vermeyen herkese teşekkür ederek, başkanlık görevini teslim alırken, ARDAFED Başkanı olarak yaptığı ilk açıklamasında, federasyona üye olan, olmayan tüm derneklerden hiç bir aidatın almayacağını, bu aidatların yerine federasyonun yaşaması ve daha çok güçlenmesi için tamamen gönüllerine bırakacağını belirttiği açıklamasında, ‘Ardahanlıların ARDAFED ve diğer Ardahan Dernekleri çatısı altında daha çok bir araya gelerek, güçlü bir lobicilik yaparak güçlü bir Ardahanlılar topluluğu oluşturmaya çalışmaktır.’ dedi.
Ramazan TAN
**KAI’de Festivaller..
Türkiye kültür turizmi potansiyeli bakımından oldukça zengin çeşitliliğe sahiptir. Turizmin tüm yıla yayılmasında etkili olan kültür turizminin, ziyaretçilerin kalış sürelerini belirleyen turistik ürün çeşitlerinden biri olarak Türkiye’de ayrı bir önemi vardır.
Kültür turizmi kapsamında destekleyici ve yöreye özgü çekiciliklerin sunulduğu festivaller de özellikle az gelişmiş yörelerde önemli bir ekonomik kaynak ve turizm faaliyetidir. Zira festivaller, özellikle az gelişmiş yörelerde doğru yönetildiği sürece yerel kalkınmaya ciddi manada ve doğrudan bir katkı sağlayabilmektedir.
Festivallere katılım sürecinde yerel esnafa öncelik ve ağırlık verilmesi ve yerel ürünlerin ön plana çıkarılması önerilmektedir.
Festival ve şenlikler, şehirlerin ve ilçelerin kültürel yaşamına canlılık kattığı kadar yöreler ve ülkeler arasında da iletişimin artmasını sağlıyor.
Ülkemizin çeşitli yerlerinde düzenlenen festivaller, yerel kültürlere dair önemli bilgiler veriyor. Yöreye ait tarımsal üretime bağlı olarak ya da kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirildiği etkinlikler kültürel canlılığı da temsil ediyor.
Festivaller yörelere dair fikir edinmemizi de sağlıyor. Bitkilerden sebze meyvelere, içeceklerden yemeklere, sanattan kültür unsurlarına kadar pek çok alanda festival düzenlenmektedir.
Kars, Ardahan Ve Iğdır’da düzenlenen Festivaller bu yörelerimizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımlarını sağlamaktadır.
Ardahan Ülkemizin Kafkaslara açılan kapısıdır. Özellikle yaz aylarında Ardahan’da ve ilçelerinde bir çok festival olmaktadır.
Ülkemizde başka hiç bir şehirde bu kadar çok festival yoktur. Yöresel ürünlerden Kültürel öğelerin tanıtıldığı onlarca festival yapılmaktadır. Bize düşen görev bu festivalleri her zaman diri tutmak ve hakkını vererek yapmaktır.
Ardahan merkezde her yıl düzenlenen bal festivalinin amacı yörenin arıcılığını geliştirmek ve festival yoluyla Ardahan’ın tanıtımını yapmaktır. Festival Ağustos ayının ilk haftası düzenlenir. Festival boyunca düzenlenen konserler ve bal güzeli yarışmaları gibi etkinliklerle ilin sosyal yaşamının canlanmasına katkıda bulunulur. Festival alanında yöre esnafı tarafından kurulan stantlarda Ardahan iline özgü ürünlerin satışı yapılmakta, böylece ticari yaşamda da bir canlılık oluşmaktadır. Geleneksel olarak düzenlenen bu festivale ilde yaşayan halkın yanında il dışında yaşayan Ardahanlılar tarafından da oldukça geniş bir katılım sağlanır.
Çıldır Göl Festivali sadece ülkemiz sınırları içerisinde yaşayan Kars ve Ardahan’lıların katılımıyla değil, aynı zamanda yakın coğrafyada yaşayan komşu ve akraba ülkelerden gelenlerin de katılımıyla büyük ve bölgesel bir şenliğe dönüşmektedir. Aşık Şenlik kültür şenlikleri de Çıldır göl festivali ile birlikte yapılmaktadır. Kültürel, folklörük ve sosyal temalar barındıran festival unutulmaz görüntülere sahne olmaktadır, Ardahan’ın geleneksel festivallerden biri de Uluslararası Göle Kültür ve Kaşar Festivali’dir.Göle’nin dışında yaşayan hemşerilerinin de katkılarıyla ve Göle Belediyesi’nin organizatörlüğünde her yıl yaz aylarında düzenlenmektedir. Üç gün süren etkinliklerde esas olarak kaşar peynirinin tanıtımı yapılan festival çok renkli ve hoş görüntülere sahne olmaktadır.
Ardahan’da; Uluslararası Kar ve Buz Festivali , Hoçvan Yayla Şenlikleri , Atatürk’ün İzinde Damal Şenlikleri, Göle Aşıklar Bayramı , Canıbek Yayla Şenlikleri gibi birçok festival ve şenlikler yapılmaktadır.
Iğdır Karakoyunlu İlçesi’nde kaymakamlık ile belediye tarafından ortaklaşa düzenlenen Kayısı Festivali Yöresel ürünlerin tanıtımını sağlayan bir festival olarak dikkati çekmektedir..
Kars Sarıkamış’ta ise kış aylarında düzenlenen Kar Festivali Sarıkamış’ın Turistik değerlerini ön plana çıkarmakta ve Sarıkamış’ın Kış Turizminde hak ettiği yeri almasını sağlama amaçlı bir festivaldir.
Kars ve Iğdır’ın özellikle Festivalleri tanıtımda etkin bir şekilde kullanmaları nedeniyle Ardahan’ı Örnek almalarını tavsiye ediyoruz, Yöresel Ürünlerin, Tarihsel ve Kültürel öğelerin tanıtımı açısından Festivalleri olumlu bir şekilde kullanmaları nedeniyle Ardahan’ı kutlamak gerekir.