AÇIK OLANLAR TATİLE GİRDİ, KAPALI OLANLAR YAŞAM MERKEZİ OLARAK AÇILIYOR…




SÎZDE KONUĞUMUZ OLUN..



Gazeteci Fakir Yılmaz ile Gazeteci Özlem Şeyma YHılmaz’ın birlikte hazırlayıp, her pazar günleri saat: 14.00’da TEMPO TV’de Sundukları Canlı Yayın Programı


Her Pazar günü saat:14.00’da 


Sizde Tempo TV ekranına konuksunuz..




MERHABA Ardahan’daki gelişmeleri görüntülü izlemeniz için youtube ArdahanTV Kanalımıza abone olmanız umuduyla. Görüntülü haberlerimiz için TIKla abone ol, izle.. 


https://www.youtube.com/channel/UCDwxU5TIdZejp-mbbNw5fmw



MEB’in eğitim öğretim takviminde yer alan bilgilere göre 2022 yılı ilk ara tatili 14 Kasım 18 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Hafta sonu tatillerinin de eklenmesiyle bu süre 9 güne çıkacak. Yani öğrenciler 12 Kasım 2022 Cumartesi günü ile 20 Kasım 2022 Pazar günleri arasında toplamda 9 günlük bir tatil yapacaklar.


Öte yandan Ardahan merkeze bağlı Çataldere (Kunzulut/Kunzut) ve Alagöz köylerimize açılan Köy Yaşam Merkezleri, ihtiyaçlara göre yapılandırılması sayesinde yöre halkının eğitim noksanlarını karşılaması için açılıp, hizmete girdi.




KARA TAKSİM Mİ, KANLI TAKSİM Mİ?..


Tarihler: 1 Mayıs 1977

Kanlı 1 Mayıs veya 1 Mayıs Katliamı, 1 Mayıs 1977 günü Taksim Meydanı’nda kutlanan İşçi Bayramı’nda 34 kişinin hayatını kaybetmesi ve 136 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan ve hala unutulmayan, her 1 Mayıs’ta yeni olayların yaşandığı ve tartışmaların hala devam ettiği yer Taksim..


Yıl: 2013.. 27 Mayıs

61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti’nin, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan ve sadece umumi hizmette kullanılmak koşulu ile tapuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmiş olan Taksim Gezi Parkı’na İstanbul 6. İdare Mahkemesi ve 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı olduğu hâlde Topçu Kışlası’nı Taksim Yayalaştırma Projesi çerçevesinde imar izni olmadan yeniden inşa etmesini engelleme eylemi olarak 27 Mayıs 2013 tarihinde iş makinelerinin parka girmesinin ardından başlayan ve sosyal medya aracılığıyla  kısa süre de tüm yurda yayılan ve Ali İsmail Korkmaz gibi onca insanın ölümüyle hala tartışılan olaylar zinciri..

Hem de ülkenin darbe ile ilk tanıştığı ve başbakanı, bakanları olan insanının idam edildiği kara tarih olan 27 Mayıs’ta yine Taksim..


Ve yine İstanbul Taksim..

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldi. Taksim’den girildiğinde yürüyerek yaklaşık 6 dakikalık mesafede olan bir noktada gerçekleşen patlamada hayatını kaybedenler olurken çok sayıda kişi de yaralandı. Bu yazımı yazdığım dakika verilen son resmi bilgilere göre bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edilirken patlama nedeniyle 4 kişi olay yerinde 2 kişi de hastanede olmak üzere 6 kişi yaşamını yitirdi. Patlamada 2’si ağır 81 kişi yaralandı. 

Ama bu kez sosyal medya kısıtlanmış ve ülkemizi derinden üzen son yaşanan bu kahpe gelişme ‘terörü bitirdik diyen içişleri bakanı tarafından değil, valiyle bizzat görüşen cumhurbaşkanı ve yardımcısı ile bizim verdiğimiz haberler dışında tüm haberler dezenformasyondur diyen iletişim başkanlığından geliyor.

Evet, bugün Gazeteci Özlem Şeyma Yılmaz ve Siyasalı bitirmiş ama okul bittikten sonra onca üniversiteli gibi okuduğunu hayata geçirecek bir alan bulamayıp, yılmamış ve işsiz kalmayayım diye gazeteciliğe sarılırken sevmiş Şebnem Nas ile TEMPO TV’de canlı olarak sunduğumuz programı bitirip, eve dönerken gelen bir telefonla ‘Taksim’de patlama olmuş, dikkat edin’ uyarısını alıyor, haberin içeriğini öğrendikçe sponsorumuz Mahir Aktaş’ın desteğiyle konuk ettiğimiz güzel sesli sanatçı Azbey ile yaptığımız programımızın hoş, seda içinde bitmesinin yaşattığı sevinç kursağımızda kalıveriyor.




Ve o meydan da bulunan bir zamanlar İstanbul’un en yüksek binalarından olan ve sanırım bina, yer, arsa, alan olarak Çocuk Esirgemenin olan önündeki pala bıyıklı sima ile birçok filme konu olan The Marmara Etap aklıma geliyor.

Çünkü 27 Mayıs Darbesi ardından devam eden darbeler silsileleri arasında bulunan 12 Eylül Cuntasının Darbesi ardından 83 ineğimizi satarak geldiğimiz ve bugün patlayan kahpe bomba ile yeniden gündeme gelen İstiklal Caddesinin karşısındaki Tarlabaşı’nda bulunan bir binayı otele çevirmeye çalışırken 1 Mayıs’ı unutmayan ve odalarında sıkıldığı iddia edilen kurşunlarla birçok devrimcinin canına mal olan o otelin ihalesine girmiş rahmetli babamın o oteli ellerinden çıkarmak istemeyenlerin tuttuğu mafya bozuntuları ile kavgasını hatırlıyor ve bugünkü gibi kan revana bürünmüş haliyle kendisini ancak yanımıza attığını bir kez daha hatırlıyor daha çok üzülüyorum.

Ve… Yaşanan son kanlı olaydan kısa süre sonra ele aldığım bu yazımın adını ‘Kara Taksim’ mi, ‘Kanlı Taksim’ mi koysam diye düşünürken yaşananların resmî açıklamasını yaptıktan sonra yaşananlara rağmen önemli olan toplantıyı bu moral bozan alçak saldırıya rağmen iptal etmeyi gerek görmeyip, “TRK” özel uçak ile aynı gün saat 19.00’da 17’nci G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Endonezya’nın Bali kentine hareket eden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi,  olaylara sabır ve sükunetle bakmak gerektiğini bende düşünüyorum.

Çünkü suçun, güzelim Taksim’in adından değil, karanlık oyunların oynadığı arka perdede olduğunu düşünüp, rahmetle andığımız insanlarının acısıyla tüm ülkenin sabır içinde 2015 ve sonrasındaki olaylara benzer acıların bizlere yaşatılmak istenebileceğine dikkat etmesi gerektiğini hatırlıyor, hatırlatıyorum…


Eski haberlerimiz için TIK la http://arsiv.kuzeyanadolugazetesi.com/ardahan.php


arşiv haber 26/01/2016 tarihli haber


AÇIK OLANLAR TATİLE GİRDİ, KAPALI OLANLAR YAŞAM MERKEZİ OLARAK AÇILIYOR...Türkiye’de Kaç Banka Faaliyet Gösteriyor?


Türk Bankacılık sektöründe faaliyet gösteren bankaların 2016 yılı Ocak ayı raporu yayınlandı. Hangi bankanın kaç şubesi var, en büyük banka hangisi?


Türkiye ekonomisi için son derece önem arz eden bankacılık sektöründe faaliyet gösteren aktif banka sayısı toplam 48’e ulaştı. Türkiye banka sorgulama servisi trbanka.com’un 2016 yılı Ocak ayı verilerine göre Türkiye’de yerli, yabancı ve kamu bankası olmak üzere 48 banka faaliyet gösteriyor. Bankalar 81 şehir ve 881 ilçedeki toplam 12052 şube ile vatandaşlara hizmet veriyorlar.rnrnSektörü mevduat bankaları ve katılım bankaları olarak incelediğimizde 2015 yılında Ziraat Katılım Bankası’nın açılmasıyla katılım bankaları sayısı 5’e çıktı. Albaraka Türk, KuveytTürk, Bank Asya, Türkiye Finans ve Ziraat Katılım’ın toplam 1000’e yakın şubesi bulunuyor bu da ülke çapındaki şubelerin %10’unu oluşturmakta. Ziraat Katılım Bankası’nın yakın zamanda farklı şehirlerde açması beklenen şubeler ile bu sayının hızlı bir şekilde artacağı düşünülüyor.rnrnMevduat bankalarında en geniş şube ağına bir kamu bankası olan Ziraat Bankası sahipken, bu bankayı İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti ve Akbank izlemekte. Halkbank ve Vakıfbank gibi diğer 2 kamu bankası 900’e yakın şube sayıları ile bu bankaların gerisinde yer alıyor.rnrnBanka şubelerinin illere göre dağılımı nüfüsa paralellik göstermekte olup, en çok banka şubesi bulunan şehir olan İstanbul’da 3500’e yakın şube bulunmaktadır. Ankara 1200 şube ve İzmir 827 şube ile listede 2. ve 3. yer almışlardır. Türkiye geneline baktığımızda her 4 banka şubesinden birinin İstanbul’da olduğu gözlemlenmektedir. rnrnTürk Bankacılık sektörü 2015 yılında aktif kalitesi, özkaynak yeterliliği, fonlama yapısı ve kârlılık kapasitesi itibarıyla güçlü ve sağlıklı konumunu muhafaza etmiştir. Bankalar güçlü likidite oranları ve sermaye yapısı ile aktif kalitesini korumuştur. 2016 yılı için yapılan öngörümlerde bu yapının muhafaza edileceği ve daha da gelişeceği düşünülmektedir.