

MERHABA Bu haberi ve Ardahan’daki diğer gelişmeleri görüntülü izlemeniz için youtube ArdahanTV Kanalımıza abone olmanız umuduyla. Görüntülü haberlerimiz için TIKla abone ol, izle..
ENSAR ÖĞÜT İMAMOĞLU İLE O BİLGİYİ PAYLAŞTI
KH/CENGİZYUCAK CHP Ardahan eski milletvekili Ensar Öğüt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde Kuruluş çalışmalarını yakından takip etmekte olduğu; Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bilgi paylaştı..
Bu görüşme hakkında kocaelihaberi.com’a özel açıklam yapan Ensar Öğüt “Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin kurulması parlamentoda tüm partilerin oy birliği ile kabul edilmişti.
İlk yasaşaltığında TBMM’den ‘YÖK ve Sayıştay tarafından denetlenemeyecek. Üniversite kanun kapsamında kurulan TürkJapon Bilim ve Teknoloji Vakfı (TJBTV) tarafından yönetilecek’ şeklinde geçen bölüm, CHP’nin Anayasa Mahkemeesine yapılan itiraz ile “Sayıştay tarafından denetlenecek” şeklinde düzeltildi. Ben de baştan beri Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde bu projeyi yakından takip edip gelişmeler konusunda kendisine bilgi sunuyordum. Bugün de İstanbul’da hayata geçecek bu proje hakkında Sayın İmamoğlu’na bilgi sundum. Kendisi ‘Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk bize Bilim ve Teknolojinin izinde olun, geliştirin şeklinde bir misyon yüklemiştir. Tabi ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü katkıyı sunacağız’ şeklinde memnuniyetlerini bildirdi” dedi..
TÜEK JAPON ÜNİVERSİTESİ KURULUYOR
Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kuruluşu hakkındaki kanun, 24 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Türkiye ile Japonya arasında Haziran 2016’da imzalanan ilgili anlaşmaya dayalı olarak faaliyet göstermek üzere kamu tüzel kişiliğine sahip TürkJapon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruldu. Türkiye’nin YÖK’ten bağımsız ilk üniversitesi olan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi için İstanbul Pendik’te Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde 1600 dönüm arazi tahsis edildi. Japonya ile yapılan ikili anlaşma neticesinde “özel statülü devlet üniversitesi” olarak YÖK Yasası’ndan muaf tutulan üniversite, kendi akademik kadrolarının statüsünü belirlemek konusunda özgür olacak, İlk yasaşaltığında TBMM’den “YÖK ve Sayıştay tarafından denetlenemeyecek. Üniversite kanun kapsamında kurulan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Vakfı (TJBTV) tarafından yönetilecek.” şeklinde geçen bölüm, CHP’nin Anayasa Mahkemeesine yapılan itiraz ile “Sayıştay tarafından denetlenecek” şeklinde düzeltildi.. Bir diğer ilk ise Mütevelli Heyeti tarafından yönetilecek ilk “devlet üniversitesi” olması. Yüksek karar ve denetim organı 11 kişilik konsey olacak. Mütevelli konseyinin 6 üyesini Türkiye Cumhurbaşkanı, 4 üyesini ise Japonya Hükümeti atayacak. Üniversite mütevelli heyetinin
Türkiye tarafındaki 6 üyesi atandı: 1) Prof. Dr. Yekta SARAÇ (YÖK Başkanı) 2) Prof. Dr. İsmail DEMİR (Savunma Sanayii Başkanı) 3) Prof. Dr. Mehmed ÖZKAN (Boğaziçi Üniversitesi Rektörü) 4) Doç. Dr. İbrahim KALIN (Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü) 5) Dr. Yener Mehmet SONUŞEN (İş İnsanı) 6) Naci AĞBAL (Eski Maliye Bakanı) Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Rektörü ise YÖK tarafından değil, konsey tarafından önerilecek adaylar arasından Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.
Türk-Japon Üniversitesi’nin eğitim dili yüzde 100 İngilizce olacak. Anlaşmaya göre Türk-Japon Üniversitesi’nde özellikle lisans düzeyinde Nükleer Bilim, Reaktör Mühendisliği, Mimarlık, İnşaat ve Deprem Mühendisliği alanlarında eğitim verilecek. İlk etapta üniversiteye Japonya tarafından 100 Milyon dolarlık bir fon sağlanacak. Türkiye de yer ve altyapı unsurlarını temin edecek. Üniversitede Japonya tarafından görevlendirilecek profesörlerin maaşları Japonya tarafından karşılanacak. Üniversite kampusu içinde veya dışında teknopark ve işletme kurulum tesislerine sahip olabilecek.
.jpg)
Arada Gümbürtüye Gidenler..
Mehmet Metiner ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan tartışma sıcaklığını korurken, kurt gibi uluması ile gündeme gelen ve atanmış tarım bakanına çıkışı ile gündemden düşeceğe benzer MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un geçtiğimiz günlerde yeni parti kuran Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz gibi partisi tarafından ihraç edilmek üzere disipline sevk edildiğini öğrendiğimizde, etme bulma dünyası atasözü aklıma geldi.
Ve son günlerdeki yazılarıma konu olan bu ata sözlerinin hiç ama hiç önemlerini ve anlamlarını yitirmediği de..
Tabi bu arada başta havuz medyası olmak üzere ”biz havuzda değiliz” deyip kendilerine merkez basın adını veren ulusal basın ve medyanın oralı olmadığı birçok şey daha gündeme taşındı..
Birincisi hala neden hapiste olduğu bir türlü anlaşılamayan HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere HDP’nin büyük desteğini alanların üzeri kapalı demeçlerle HDP’yi dizayn etme çabalarına karşı sert çıkışıdır. İkincisi ise “evli” eski sevgili tarafından önce dövülüp, ardından öldürülerek, yakıldıktan sonra beton dolu bir kovaya konulan cesedi ile gündeme gelen Muğlalı 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesi ile yeniden gündeme gelen kadın cinayetleridir.
Ve de yeni barolara yol açan, sanal ortama da sansür getirmeye çalışan iktidarın, ‘’Toplumsal Cinsiyet’’ kavramının tanımını yapan ilk uluslararası sözleşmeden çekilmek istemesi oldu.
Tabi bu arada sanatçıların ”Korkmayacağız” başlığı ile Fransada ki “sarı yelekliler” eylemine benzer çıkışını da unutmayalım.
Ülkenin yanı sıra ağzına taktığı maske ile “benden milliyetçi yoktur” twitter mesajını atarak seçmenine seslenen Trump’ın ve Avrupanın yani hristiyan aleminin, cuma günü namaz kılacağımız Ayasofya adımımıza karşı, nasıl bir hamle yapacakları da diğer ve asıl bir konu olarak “şimdilik” bir kenarda durmakta.
Gelelim başlığımıza 10 yıl önce Ayasofya da değil Suriye de namaz kılacağını belirten başkan Erdoğan’ın oturma sancıları çeken, başkanlığını yaptığı başkanlık sisteminin geride kalan iki yılını anlattığı programında gideceği söylenen Esad’ın pardon Esed’in seçim yaptığını bizzat kendisi açıklarken, bu seçimin demokrasi ile alakası olmadığını ve “Ben yaptım oldu” demek olduğunu da söylerken kendisinin “atı alan üsküdarı geçti” sözlerini de hatırlatıyor gibiydi.
Yani bunca yoğun gündem arasında iktidardan düşeceği söylenen Esad’ın seçim yaptığı da gümbürtüye gitmişti.
Aynı başkan Erdoğan, Libya’da da işlerin her an gümbürtüye gideceğini de anlatıyor gibiydi.
Kısacası uluyan Enginyurt gibi Soylu’dan fırça yiyip “ardından biz kardeşiz” diyerek adeta tükürdüğünü yalayan Mehmet Metiner gibi birçok kişinin gümbürtüye gittiğini de görmekteyiz.
Bu arada unutmadan Demirtaş’ın dikkat çektiği muhalefetin yani İyi Partinin ve CHP’nin de HDP’ye üstü kapalı parmak sallaması da HDP’nin yani yaşananları izleyen Kürt seçmeninin “bunlarla bu iş yürümez” diyerek ya kendi başına seçimlere gitmesi ya da Ak Parti ile yeniden kurulacak sıcak temasla tüm muhalefeti gümbürtüye götüreceği görülüyor gibi.
Kısacası bu dünyanın etme bulma dünyası olduğunu herkes bilmeli ve görmelidir.

Ulusal Basın: Öğüt ve Özdemir Yarışıyor..
Borsa Değil, Siyaset!..
arşiv haber 06/04/2015 tarihli haber
Aday gösterilmesi halinde CHP’nin Ardahan’da zor bir seçim geçireceği belirtilen Zeki Güngör’ün Ardahan’da aday gösterilebileceği haberleri ardından ikinci haber Radikal Gazetesinden geldi..
CHP’den bomba hamle!
CHP , 51 ildeki 55 seçim bölgesinde ön seçim ve eğilim yoklaması ile (kontenjan hariç) adaylarını belirledi. Bugün ise 26’sı
İstanbul,
İzmir ve
Ankara olmak üzere 37 kontenjan ve 30 ilin merkez yoklaması ile belirlenen adayları netleşecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu , 30 kentte denetmen olarak görev yapan milletvekili ve PM üyelerinden görüş istedi. Görüşleri alan Kılıçdaroğlu’nun aday listeleri üzerindeki çalışmasını tamamladığı ve son şeklini verdiği belirtiliyor.
Ağrı,
Ardahan,
Artvin,
Batman,
Bayburt, Bingöl,
Bitlis, Çankırı,
Diyarbakır,
Elazığ,
Erzurum,
Gaziantep, Gümüşhane,
Hakkari,
Hatay,
Iğdır,
Kars,
Kastamonu,
Kocaeli,
Mardin,
Muş,
Sakarya,
Siirt,
Şanlıurfa, Şırnak,
Tokat,
Tunceli,
Van,
Yalova ve
Eskişehir’in milletvekili aday listelerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu akşam toplanacak CHP Parti Meclisi’nde oylamaya sunacak ve bugün 550 milletvekili adayı ismi
YSK’ya bildirilecek.
YALOVA’YA İNCE ADAY
Merkez yoklaması yapılan illerden Yalova’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile genel başkanlık yarışına giren ama kaybeden Muharrem İnce, Çankırı’da Murat Berat Atalay, Eskişehir’de Prof. Dr. Gaye Usluer, Ardahan’da Meclis’teki ilginç protestolarıyla bilinen Ensar Öğüt ve Mete Özdemir isimleri ön plana çıkıyor.
17 İLE ÖZEL İSİMLER
CHP liderinin listelerde özellikle partinin daha önceki seçimlerde yüzde 10 barajının altında kaldığı Doğu ve Güneydoğu’daki Ağrı, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van, Şırnak ve Iğdır gibi 17 ilde barajı geçmek için daha önce DYP’den Meclis’e girmeyi başarmış, tanınmış kanaat önderleri, aşiret temsilcilerine yer vereceği dile getiriliyor. CHP’nin bu 17 ilin en az 10 tanesinde vekil çıkarmayı hedeflediği belirtiliyor.
AĞRI’YA ERHAN, MUŞ’A EKER
CHP, Ağrı’da eski Devlet Bakanı ve DYP Ağrı Milletvekili Cemil Erhan’ı aday gösterecek. Yıllardır vekil çıkaramadığı Muş’ta ise eski
DSP Muş Milletvekili Zeki Eker ile barajı aşmaya çalışacak. Kars’ta da eski SHP Kars Milletvekili Zeki Naci Tarhan’ın adı ön plana çıkıyor. Iğdır’da ise CHP’nin Azeri kökenli bir adayla yola çıkacağı belirtiliyor.
VAN’DA BURUKAN AŞİRETİ
CHP’nin Van’dan vekil çıkarma formülü ise Burukan aşireti oldu. Doğu
Anadolu’nun en büyük aşiretlerinden biri olan Burukan aşiretinin önde gelen isimlerinden eski DYP Van Milletvekili Nadir Kartal’ın CHP’nin Van adayı olacağı ve listenin başında yer alacağı dile getiriliyor.
ELAZIĞ’DA SEPTİOĞLU
CHP, yıllardır milletvekili çıkaramadığı Elazığ’da sürpriz bir isimle, Feyzi Septioğlu ile seçime girecek. Feyzi Septioğlu’nun ismi 2011 seçimlerinde de CHP ile anılmıştı ancak Ali Özcan tercih edilmişti. Feyzi Septioğlu,
AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu’nun kardeşi.
URFA’DA BUCAK MI OĞUL MU BİRİNCİ SIRADA OLACAK?
CHP’nin iki dönemdir milletvekili çıkaramadığı Şanlıurfa’da iki önemli aday adayı var. Bu isimlerden birisi
Siverek‘te oldukça etkili olan Bucak aşiretinden Ali Murat Bucak. 2007-2014 arasında
Demokrat Parti‘den Siverek Belediye Başkanı olan Bucak, 2014 Mart ayındaki yerel seçimlere yine Demokrat Parti’den girmiş ve seçilememişti. CHP’nin bir diğer aday adayı ise Hasan Oğul. Büyükşehir Yasası ile ilin en büyük mahallesiyken ilçeye dönüşen Eyyubiye’nin etkili isimlerinden olan Hasan Oğul, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Eyyübiye Belediye Başkanı adayı olmak istedi ancak parti bu talebini reddetti. Oğul da seçime
Saadet Partisi‘nden girdi. Ve 32 bin 218 oy ile yüzde 22,8 oranı yakaladı. Şimdi bu iki oy potansiyeli yüksek adaydan hangisinin birinci hangisinin ikinci sıradan aday gösterileceği merak konusu.
DİYARBAKIR’DA 18 ADAY ADAYI VAR
Diyarbakır’da, uzun yıllardır milletvekili çıkaramayan CHP’de 18 aday adayı bulunuyor. Öne çıkan isimse, 27 yıl önce SHP’den ihraç edilen daha sonra DYP Diyarbakır Milletvekili olarak Meclis’e giren ve bakanlık yapan Salih Sümer.
Hakkâri’de Artuş aşireti, Şırnak’ta ise Tatar aşiretinden bir ismin aday gösterileceği dile getiriliyor.
BATMAN’DA FARİS ÖZDEMİR İKİNCİ KEZ
Batman’da Raman aşiretinin önde gelenlerinden Faris Özdemir’in ikinci kez aday gösterileceği belirtiliyor. Daha önce DYP’den iki dönem milletvekili seçilen Özdemir, 2011 seçimlerinde CHP’den aday olmuş CHP’nin oyunu yükseltmesine rağmen seçilememişti.
Mardin’de ise eski DYP Milletvekili Muzaffer Arıkan’ın ismi CHP kulislerinde konuşuluyor.