ARDAHAN'I YENDİ, BAŞKANLIĞI BIRAKTI!

Bugün yapılan Serhat Ardahan Spor-Ardahan Spor karşılaşması ardından Gazeteci Barış Bilgin’e bir açıklamada bulunan Serhat Ardahan Spor Başkanı Özer Kutlu Ünal çok yorulduüğu bir süreçte gerekli desteği alamadığı gibi madden ve manen çok yıprandığını belirterek 2018-2019 Sezonunun da Serhat Ardaha  Spor Kulübünün başkanlığını bıraktığını söyledi.



**Ardahan Spor’u yendi, bıraktı..


Başkanlığı bıraktığını belirten Ünal’ın takımı Serhat Ardahan Spor, 2018-2019 Futbol Sezonu öncesi Ardahan 1. Amatör Futbol Liginin 2017-2018 Şampiyonu Ardahan Spor ile  yaptığı play Out karşılaşmasını 4-0 yenerek 2018-2019 sezonunda Ardahan’ı temsil etme hakkını yeniden elde etti.

Ardahan Hanaklı Necati Ünal’ın oğlu olan ve Kura Nehri üzerinde HES Barajı yapan Özer Kutlu Ünal’ın başkanlığını bıraktığı Serhat Ardahan Spor’a kimin başkan olacağı ise önümüzde ki günlerde yapılacak olan yönetim kurulu toplantısı ardından belli olacak.



**Ardahan’da ‘Hayır’ Hala Geçerli.. Ya Ülke de?..


24 Haziran’da yapılacak olan Başkanlık ve Milletvekili seçimleri öncesi yapılan onca tahmin ve anketlere baktığımız da, OHAL’i elinde tutan mevcut iktidarın her an seçimleri iptal edebileceğinin de tartışılmaya başlandığı şu günlerde memleketim Ardahan’dan seçime yönelik gözlemlerimi anlatsam, bundan hoşlanmayacak olacakların yine iktidar yanlılarının olacağını iyi biliyorum.

Çünkü Anayasa değişikliğinde ‘Hayır’ çıkan yeni bir Nisan ayının sonuna gelinmesine karşın hala ısınmayan ve üşüten Ardahan’da ki puslu havanın içinde ki siyasette de, iktidar anlamında soğuk bir hava gözlemledim.

Yani 24 Haziran seçim kararını alan iktidar sanki bu seçimler de, başkanlığı bilmem ama parlamentoda ki iktidarı kayıp edecek gibi.

Nasıl mı?

Valla birkaç gündür geldiğim Ardahan’da cadde, sokak, iş yerlerinde hatta ev ziyaretlerinde yaptığım gözlemlerimde sanki geçtiğimiz yıl yapılan Anayasa değişikliğinde sorulan, Evet/Hayır süreci devam ediyor gibi..

Bu durumun; iktidar partisinin 3 dönem milletvekilliğini yapan Prof. Dr. Orhan Atalay’ın yeniden rakibi olmak için 3. kez görevinde istifa eden AK Parti eski İl Başkanı Yunus Baydar’ın oluşturduğu mevcut AK Parti İl ve İlçe Teşkilatlarının arkadaşları Baydar’ın önünü açma anlamında ki direncinden mi,

Yoksa adaylık başvurusunu yenileyen mevcut Milletvekili Orhan Atalay’ın yeniden aday olmasını istemedikleri için Atalay’ın aleyhine oluşturdukları olumsuz havadan mı, 

Veya Atalay’ın Kürt ve Göleli olduğu için başta kuzey kazalarınca olmak üzere istenmediği, ama bunun üzerini kapatmak için mevcut milletvekilinin onca dev yatırımları ve çalışmalarının hissettirilmediği için mi bilmem ama Ardahan’da doğal hava gibi seçim havası da iktidar anlamında bir hayli soğuk ve hayırlı olacağa benziyor..

Belki de benim gördüğüm bu durum, iktidarın ve rakibi muhalefetin başkan adayı ile milletvekili adayların hala belirlenmemesindendir.

Ya da 7 Haziran’da siyasi tarihinde Ardahan’da ilk kez milletvekili çıkaran HDP’lilerin 1 Kasım seçimlerinde ve sonrasında kendilerine yapılanlara karşı diş bilemesinden mi, sesiz kalıp rövanşı almak için mi,

Bilmem ama kısa bir süre kalan ve dün dernek kuranların, bugün kendini bir şey sanıp milletvekili adayı olduğu Haziran’da seçime giden iktidarın işinin hiçte kolay olmadığı yaptığım analizlerde ortaya çıkıyor.

Yani, başkanlık sistemini getiren 2017 Nisan’ın da gerçekleşen Anayasa değişikliğin de Hayır çıkan Ardahan hava hala aynı yerde ve iktidarın aleyhinde gibi..

Bu durum bana bir başka şeyi hatırlattı..

O da; Ardahan Derneklerinin en üst çatısı olan Ardahan Dernekler Federasyonun son yıllarda oluşturmaya çalıştığı, ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ çalışmaları neticesinde bir çok Ardahanlının kendisine gelip, ‘Evet, niye olmasın’ diyerek öz güvene geldiği ve ARDAFED’in yarattığı öz güvenle Haziran seçimleri öncesi art arda adaylıklarını açıkladıkları İstanbul’da ki siyasetin durumu ve seçim havası oldu..

Orada da, yani Ardahan’a gelmeden önce 4 ay boyunca bir çok belediyesini ziyaret ettiğim İstanbul’da da durumun Ardahan’da farklı bir durumda olmadığını, başta yerel yönetimlerde olmak üzere bir çok alanda kayıp ve erime yaşadığını bana hatırlatan Ardahan havası tek başına başkan olmak isteyen Erdoğan’a ve Ardahanlı hemşerilerimin de içinde bulunduğu saha da aktif siyaset yapan ve milletvekili olmak isteyen AK Partilileri Haziran sıcağında hasta edebilir derecede duruyor gibi..

Bu tahminim için Haydi oradan, zaten sen iktidar yanlısı değilsin’ yada bu samimiyetsiz cevaptan çok yaptığım analize hak verip, ‘Fakirciğim şu an haklı olabilirsin ama daha erken’ diyenler çıkabilir..

Ama 50 yaşına gelen, 30 yıldan fazladır gazetecilik yapan, siyasete hiç uzak kalmayan biri olarak her zamanki tezimi deyip, yazımı bitirelim..

Arkadaşlar ve sayın iktidar yanlıları, benim bugüne kadar her seçimde ve her olayda gördüğüm bir şey var oda hiç yanılmadığım şudur ki; Ülkemin Gürcistan’a ve Türkiye gibi seçimlere giden Ermenistan’a komşu Ardahan’da hava nasılsa anlayın ki başta İstanbul olmak üzere ülkemde siyasi hava değişmiyor..

İnanmıyorsanız erinmeyip, şöyle geriye doğru bir gidin hele..

Ve Ardahan’da ki seçim sonuçları ille ülkede ki seçim hatta yaşanan önemli olayların ülke geneline yansımasını görün, tartın ve Haziran seçim sonuçları için sizde bir değerlendirme yapın derim..