BAŞBAKAN'IN AKRABALARI ARDAHAN'DAYDILAR..

Başbakan Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım ve kızı Büşra Köylübay’ın yöneticiliğini yaptığı Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından, Ardahan’da eğitim gören 505 öğrenciye, kırtasiye malzemeleri dolu okul çantası hediye edildi.


Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Başbakanımızın kızı Büşra Köylübay, kırtasiye malzemeleri dağıtım töreninden önce Ardahan Valiliğine ziyaret gerçekleştirdi.


Kazım Karabekir YİBO’da yapılan kırtasiye malzemesi dağıtım töreninde; Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, “Bugün Türk Kızılayı Ardahan’da ve Ardahanlı öğrencilerimizle buluşuyor. Bunun için çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Öğrencilerimize okul çantası ve kırtasiye malzemelerinden oluşan 7 bin adetlik bir set hazırladık ve Ardahan ile birlikte birçok ilde öğrenci kardeşlerimize bugün eş zamanlı olarak dağıtımlar yapıyoruz. Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı olarak bunlarla yetinmiyoruz ve 81 ile 81 Anaokulu projemiz var. Allah nasip ederse Ardahan’a ikinci gelişimizde bir anaokulunun temelini atacağız. Buraya, 350 metrekarelik 4 sınıflı bir anaokulu kazandırmak istiyoruz” dedi.


Kazım Karabek


ir YİBO’da yapılan kırtasiye malzemesi dağıtım töreninde, Vali İbrahim Özefe de, “Türk Kızılayına ve bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta İstanbul Şube Başkanı, Sayın Başbakanımızın kardeşi İlhami Yıldırım’a ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi Başbakanımızın kızı Büşra Köylübay’a teşekkür etti. Şube Başkanı İlhami Yıldırım, bizlere bir Anaokulu müjdesi verdi. Onun için de kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.


Kırtasiye malzemelerinin dağıtım töreninde; öğrenciler tarafından şiirler okundu. Türküler söylendi. Ardından Kazım Karabekir YİBO ve Sulakyurt köyü ortaokulunda öğrencilere, içerisinde kırtasiye malzemeleri bulunan çantaların dağıtımı yapıldı.


**ARDAHAN İL EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ..



 


 Aralalrında Ardahan İl Emniyet Müdürlüğünün de bulunduğu İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, aralarında şu anki Ardahan İl Emniyet Müdürü de dahil 34 İl Emniyet Müdürü merkeze alınırken,  24 İl Emniyet Müdürü ile 2 Daire Başkanının yeri değiştirildi.


Ardahan İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Ayhan Taş’ın da aralarında bulunduğu ilk ataması yapılan İl Emniyet Müdürü sayısı ise 37 oldu.


**PROTOKOL YOLCU ETTİ..


Vali İbrahim Özefe, İçişleri Bakanlığı’nın atama kararıyla Aksaray Emniyet Müdürlüğüne atanan Emniyet Müdürü Selami Hüner için veda yemeği verdi.


 


Protokol üyeleri ve emniyet mensuplarının katıldığı veda yemeğinde bir konuşma yapan Vali İbrahim Özefe, Ardahan’da yaptığı başarılı hizmetler dolayısıyla Emniyet Müdürü Selami Hüner’e teşekkür etti ve yeni görev yerinin hayırlı olmasını diledi.


 


Emniyet Müdürü Hüner de Ardahan’da görev yaptığı süre boyunca gerek Ardahan halkı, gerekse kamu görevlileri ile uyumlu bir çalışma sergilediklerini belirterek, Ardahan’da görev yapmanın kendisi için onur verici olduğunu ve Ardahan’dan mutlu ayrıldığını ifade etti.


 


Konuşmaların ardından Vali Özefe, Emniyet Müdürü Hüner’e başarı belgesi ve hediye takdim etti.


**Ulusal hakemimiz Doğu Yılmaz,


Türkiye Kupasında görev alacak.


Ardahanlı ulusal hakem Doğu Yılmaz’a Türkiye Kupası 3.tur eleme maçı olan Karagümrük-Göztepe müsabakasında görev verildi. Yılmaz, perşembe günü oynanacak olan maçta süperlig hakemi Abdullah Yılmaz’a 4.hakem olarak görevlendirildi.


Müsabaka Aspor’dan canlı verilecek. **Bu haber; 25/10/2016 Tarihli Haberdir


POSOF’A YÜKSEKOKUL AÇILIYOR HAYIRLI OLSUN


Bugün günlerden Pazar, sabahın erken saatinde telefonum çaldı. Sıladan gurbete uzanan bir sesti telefonun diğer ucunda. Posof Belediye başkanı kıymetli dostum Cahit Ulgar. Her zaman olduğu gibi kısa bir hoş beşten sonra, aktüel konular ve projelerden söz edip asıl arama sebebi olan konuya geldi kıymetli başkan. 24 Ekim 2016 tarihinde Posof Yüksekokulun açılışına beni de davet ediyordu. Telefonu kapattıktan sonra birkaç yıllık maraton gözümün önünden film şeridi gibi geçip gitti. En çok da zorlandığımız süreç Posof’a Yüksekokul açılması YÖK’de iptal edildikten sonraki dönemdi. Ne formüller geliştirildi, ne çileler çekildi? Ne stresler yaşandı?… Ve mutlu sona gelinmişti artık. Sevinmek Posoflunun ve en çokta Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ın hakkıydı elbet.


Posof’a Yüksekokul açılma süreci


Bilindiği üzere bizim tüm çalışmalarımız Ahıska Türklerinin vatana dönüşüydü. 1944 yılında zorla sürgüne gönderilen akrabalarımızın Uluslararası arenada haklarını savunduğumuz davamızın peşindeydik. Avrupa Konseyi’nin bulunduğu Strasbourg, Ankara, Tiflis ve Bakü dörtgeninde saha çalışması yürütüyorduk. Her Ahıska’ya gelişimizde köyüm Binbaşı Eminbey’e (Cilvana) dolayısıyla da Posof’a uğrardık. Yanımda bu davada mesai arkadaşım ve aynı zamanda YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan vardı. Bizi her zaman adım adım takip eden ve sürekli iletişimde kaldığım meslektaşım Alper Turgut ile İlyas hocayı tanıştırmıştım. Alper Turgut aslında tanıdığımdan beri çıkarmış olduğu Yerel yayın organı Posof Sınır Gazetesi yanında asıl çalıştığı ajanslar ve TRT ile Posof’u dünyaya tanıtan en önemli şahsiyettir. Aslında biz Posoflular Alper’e bu konuda çok şey borçluyuz.


Yine bir Ahıska dönüşündeyiz. Cilvana’da baba ocağındayken akşamdan Alper kulağıma fısıldadı. Yüksekokul açılma talepleri olduğunu konunun YÖK’de tıkandığını söyledi. Ertesi gün yine bir pazardı. O dönemde Belediye Başkan Vekilliğine bakan Cahit UlgarAlper’in girişimiyle bizi belediyede karşılayacaktı. Erkenden makamına gittik. Durumu İlyas hocaya ilettiler. İlyas hoca YÖK’ün içtihatlarını anlattı. YÖK belirli nüfusun altında olan yerlere maalesef Üniversite ve Yüksekokul açılmasına izin vermediğini belirtti.


Alper Turgut ve Cahit Ulgar’ın ısrarcı konuşmalardan bende çok etkilenmiştim. Belirli bir nüfusun altına düşen Posof’u nasıl ilçe olarak tuttu ise bu devlet Pekala bu Yüksekokulun açılmasına da müsaade edebileceğini dile getirdik. Hatta Cahit Ulgar bizi Okulun açılması için hangi binaların verileceği, nerelerde lojman veya öğrenci evlerinin olabileceği hatta devlet istemesi halinde hangi arsaların tahsis edilebileceği yerleri gezdirerek en detaylarına kadar anlatmıştı. Ardahan’daki programımıza geç kalma pahasına İlyas hocayı Posof’un altını üstünü dolaştırarak ikna etmiştik bu işe.


Posof’tan vedalaşarak yola çıktık. Ardahan’a varıncaya kadar tek konumuz buydu. İlyas hoca YÖK’ün işleyişini bildiği için çok da umutlu değildi. Ancak ben daha da ısrarcı olarak formül geliştiriyorduk. Demokrasilerde çarelerin tükenmeyeceğini sıklıkla tekrarlayarak kuruldaki üyeleri teker teker ikna etmemiz gerektiği üzerinde duruyorduk. Aslında bizim Uluslararası alanda çalışmalarımızın bir parçası olduğunu Ahıska davamızda Gerektiğinde Gürcistan’dan da öğrenci alabileceğini, hatta bizim vatana dönüşümüz gerçekleştiğinde Ahıska’daki Türklerin çocuklarının Türkçe eğitimleri için de değerlendirilebileceği en önemlisi de Ahıska ile Ardahan Üniversiteleri arasında kilit bir rol oynayacağı argümanlarını geliştirdik. O akşam Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın misafiriydik. Uzunca bu konuyu konuştuk. O kadar konunun üzerinde durduk ki her konuştuğumuz kişi etkileniyor taşın altına elini koymayı kabul ediyordu.


Bu işin mimarı Cahit Ulgar’dır.


Cahit Ulgar’ın bu çabaları Posof Belediye Başkanlığına adaylığını koyduğunda açıktan desteklememize sebep oldu. Cahit Ulgar Posof’a kendisini adamıştı, başkanlığa seçilmeliydi. Ak Partili olmasından dolayı beni eleştiren dostlarıma burada partinin önemi olmadığı “Posof Sevgisinin Siyaset Üstü”olduğunu ve bölgemizin kalkınması için İktidardan yararlanmak gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyordum.


Artık uzaklardan da olsak gönlümüz yakında ve kalbimiz her daim olduğu gibi Posof ve Ahıska için atıyordu. Bölgenin kalkınması için Ahıskalıların haklarının iade edilerek vatana dönüşüne bağlıydı. Ahıskalıların vatana dönüşünün yolunun ise Posof’tan geçtiğini kabüllendikten sonra her fırsatta ve her ortamda bulunduğumuz çevremize anlatmaya çalışıyorduk.


Posof bu dönemde Cahit Ulgar gibi bir Belediye Başkanına ve Alper Turgut gibi de bir basın mensubuna sahip olduğu için şanslıdır.


Bu çorbada çok kişinin tuzu var


Elbette bu okulun açılması için sadece birkaç kişinin elinden geçti demek yanlış olurdu. Öncesini çok bilmiyorum ama son dönemde Ardahan Üniversitesinin kuruculuğunu üstlenerek sadece bölgeye değil kurulmasında öncülük ettiği Kafkas Üniversiteler Birliği (KUNİB) ile de Kafkaslara ışık saçan Çıldırlı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın büyük katkısı olmuştur.


Tabi burada sadece benim tarafımda yaşadıklarımı kısaca özetlemeye çalıştım. Posof’a Yüksekokul açılması için kimler devreye girmedi ki. Cahit Ulgar’ın kimler ile irtibata geçip nerelerde ne terler döktüğünü en yakın bilenlerdenim.


Sonuçta Posof’un da tarihinde ilk defa bir yüksekokulu oldu. Resmi açılışı 24 Ekim 2016 Pazartesi yapılıyor. Hayırlı Uğurlu olsun.