KAI, KAISİAD GİBİ DERNEK VAKIFLARA
ARDAHAN ADINI YEM YAPTIRMAYIN, KATILMAYIN, RET EDİN..
ARDA/FED’DEN KAI’LERE TEPKİ VE ARDAHANLILARA ÇAĞRI!.
KAI DERNEKLERİ, VAKIF VE FEDERASYONLARI
adını taşıyıp, Ardahan adını kullanan sözde KAI’lere sesleniyoruz..
Hanginiz Karslı, hanginiz Ardahanlı, Hanginiz Iğdırlısınız ve KAI dediğiniz bu oluşumda kaç Karslı, Ardahanlı, Iğdırlı var.. Ki; KAI dediğiniz bu anlamsız oluşumda ya Karslı yoktur, ya Ardahanlı, yada Iğdırlı, olsa da bir Karslı, 3 Ardahanlı, hiç Iğdırlı..
Belki de çoğunuz ya Ardahan’ı, ya Kars’ı yada Iğdır’ı hiç gömemişsiniz..
Bu nedenle diyoruz k; Ardahan ülkenin 75. Vilayetidir.. Ardahan ülkenin Posof Türkgözü, Çıldır Aktaş Gümrük Kapılarıyla Kafkasya’ya, Doğu Anadolu’nun Karadeniz’e açılan, Gürcistan ve Ermenistan’a sınır olan Serhat açılan kapısıdır..
Cumhuriyet’in kuruluşundan önce ve sonra vilayet olan, ancak siyasi nedenlerle bu hakkı alınmışsa da Ardahanlılarca dikkat edin Ardahanlılarca diyoruz verilen mücadele ile elinde alınmış olan vilayetlik hakkı 64 yıl sonra geri alınarak, 1992 Yılında bir çok yeni vilayet İL olmuştur.(Ki; O vilayetler ayrıldıkları vilayetlerle hiç anılmazken) Ardahan o süreçte 9 köyünü Kars’a kaptırsa da, Erzurumluların sınırını (Ardahan’ın olan ormanlar için) Göle’nin içine kadar getirse de Kars’tan ayrılmış, yeniden vilayet olmuştur..
Yani İstanbul gibi, Kars gibi, Hakkari gibi tek başına bir vilayet olan, Valiliği, Üniversitesi, Yüksek okulları, Kayak Tesisleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Birlikleri olan, önemli petrol ve doğalgaz boru hatlarının geçtiği, İpek yolu olarak adlandırılan demir yolunun yapımının devam ettiği, Göle, Hanak, Posof, Çıldır ve Damal isimli 5 ilçesi, 236 köyü bir beldesi olan Erzurum, Artvin ve Kars’a komşu olan Ardahan Vilayetinin adının, KAI adı altında gölgelenmesinden rahatsız olan Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı olarak bu duruma artık son verilmeli diyor, Ardahan Dernekleri olarak KAI’leri tanımadığımızı, yani yarında Ardahan, İzmir, Hakkari hatta birde Almanya Derneği anlamına gelecek olan bu saçmalığa son verilmeli diyerek kamuoyuna duyuruyoruz..
Fakir Yılmaz/Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı
**ARDA/FED ARDAHANLILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR..
**ARDA/FED BEYKOZ’DAYDI..
*31/01/2016 Tarihli Haber
Dünya’nın önemli metropollerinden olan İstanbul’da yaşayan Ardahanlıları bir çatı altında bir araya getirip, güçlü bir lobi oluşturma çabalarını sürdüren Ardahan Dernekler Federasyonunun başlatmış olduğu, ‘Ardahanlılar Buluşuyor’ adlı toplantılarının 4. birçok Ardahanlıların yaşadığı İstanbul’un gözde ilçelerinden olan Beykoz’da gerçekleştirdi.
Son olarak 4 Ardahan Derneğinin daha üyesi olduğu ve şimdiye kadar 53 Ardahan Derneğinin çatısı altında bir araya geldiği Ardahan Dernekler Federasyonun Beykoz Kavacık’ta ki toplantısına Beykoz’da Ardahanlı toplum önderleri katıldılar.


Ağaçları Kesmeyin.. Ama..
*Yazıyorsam Sebebi Var
Kışları -40 Derece soğuklar karşısında sığınacak bir yer arayan araçların yazında caddeleri tıkamaya başladığı Ardahan’da belediye kentin ortasında bulunan parkın altını kapalı çarşı yapmak için bir proje hazırladı.
Ve bu projeyi hayata geçirmek için harekete geçen belediye başta CHP’lilerin olmak üzere ağç seven, doğa koruyanların tepkisini almış..
Şu an bulunduğum İstanbul’da ki gezi parkı misali bir çalışma ve karşı tepkinin yaşandığı bölgede yaşanan gelişmeleri anında bana ulaştıran ekibimiz aynı zaman da parkın altına yapılmak istenen kapalı parkın projesinin fotoğraflarını da attı.
Eyleme ve projeye baktığımda ikisinin de haklı olduğunu görüyor ve bizim hangi tarafta yer alacağımızı düşündüm.
Ve önce yaşananları haber olarak kamuoyuna bildirip, ardından kendi görüşümüzü de ortaya koymalıyız diyerek karar alırken beni cep telefonumdan arayan CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan yaşanan durumu özetledikten sonra gerek basın olarak gerekse başında bulunduğum federasyon olarak parkta bulunan parkların kesilmemesi için kendilerine destek vermemiz gerektiğini belirtiyordu.
Taştan’ın bu haklı istemi ve bizi yönlendirme çabasının yanından önüme gelen projeye baktığımda Ardahan’ın bu çalışmaya ihtiyaç duyduğunu da düşündüm.
Evet iki yönü de içinde çıkılma olan bu durumun masaya yatırırken öncelikle aynı CHP’nin daha öncede bu parkın içinde bulunan oteli yıkılması karşısında biraz da mutlu olup, yaşananlara sesiz kalıp, ardından parkın betonlaştırılması ve adının değiştirilmesi karşısında ortada olmazken bugün parkın içinde kalan bir kaç ağaca sahip çıkması düşündürücü bir durum olarak geldi bana..
Kesilmeli mi o ağaçlar?
Tabi ki de HAYIR!..
Peki kapalı bir parka ihtiyaç var mı?
Tabi ki var..
O zaman ne yapmalıyız?
Bana kalırsa varsa imkan bir yerde alan açılıp, ağaçlar kesilmeden tünel yapılırcasına alanın altına girilip, kentin ihtiyaç duyduğu kapalı park yapılabilir.
Ve iki tarafı da memnun edecek olan bir çalışmaya imza atılabilir..
Peki, ‘Sen taraftasın?’ derseniz eğer ben direk derim ki; 10 yıla yakındır kentin içinde bir cenaze gibi sahipsiz bırakılan parka bir an önce genel müdahale yapılmalı ve altına yapılacak olan kapalı parkın yanı sıra etrafının da bir çok yeni esnafa ekmek kapısı olacak ve İnönü caddesi ile Atatürk caddelerine can getirecek olan yeni dükkanlar yapılıp, satışa sunulmalıdır.