KEKİK EKİP, KIZ ÖĞRENCİLERE BURS VERECEKLER!..

Ardahan’da sebze, patates gibi organik tarım ürünlerinin yetiştirilmesi için harekete geçen İstanbul Göle Kadın Meclisi Derneği, Göle Köprülü Belediyesiyle ortak kekik tohumu ve Göle’de patates üretimi projesini hayata geçirecek.


Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde çalışmaları başlatan Göle Kadın Meclisi Derneği, elde edilecek bütün gelirlerin tamamını kız öğrencilerin eğitim ve öğretimi için harcayacak.


Göle Kadın Meclisi Dernek Başkanı Türkan Deli ve Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Göle ovasının üretime dönüşmesi için bütün Gölelileri üretim yapmaya davet etti.


AMACIMIZ ÜRETEN TOPLUMU YARATMAK


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Göle Kadın Meclisi Dernek Başkanı Türkan Deli, “Asıl amacımız işsizlikten dolayı kahvehanelerde zaman geçiren erkekler ile işsizlikten dolayı gününü evde geçiren veya televizyon karşısında dizi izleyen kadınlarımızı alanlarda üretim sürecine katmaktır” dedi.


Üretim konusundaki projelerini açıklayan Başkan Türkan Deli, “Son zamanlarda soğan ve patates önemli ürünler haline geldi. Bizim gübre ve ilaç görmemiş organik topraklarımız ile meralarımızın çoğu ekilip biçilmiyor. Biz Kadın Meclisi Derneği olarak Göle Köprülü Belediyesiyle ortak sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Kekik tohumunu biz aldık. 5 dönüm tarlayı da Köprülü Belediye Başkanı Yücel Akkoç tahsis etti. Başkan ekecek, biçecek ve ürünü İstanbul’a kadar getirecek. Pazarlamasını da biz Kadın Meclisi yapacağız. İkinci olarak Göleli hemşerimiz Cihangir Karabacak, bizim bu projelerimizi duyduktan sonra ektiği 2 dönümlük tarlayı bize verdi. Sonbahar mahsulünü bize ücretsiz verecek, biz de eğitime harcayacağız. Asıl amacımız üretim konusunda bütün Göleli çiftçileri üreticileri yüreklendirmektir. Bu nedenle bu çıkışımızı bir girişim olarak görüyoruz” ifadelerine yer verdi.


KÖYLERDE SEMİNERLER VERİLECEK


Bu yıl Göle Kaşar Festivali çerçevesinde köylere gidip seminerler vereceklerini ifade eden Türkan Deli, “Köylerde üretimin işsizliği ne kadar azaltacağı konusunda sunumlar yapacağız. Özellikle Kooperatiflerin kurulması için alt yapıyı bu sayede kurmuş olacağız. Tunceli örneğinde olduğu gibi hem halkı üretime katacağız, hem de eğitim için maddi anlamda alt yapı oluşturacağız. Tüm bu projelerin ortak paydası Göleli ve Ardahanlı kızların eğitimlerine katkı sağlamaktır. Biliyoruz ki bizim coğrafyada kadın olmanın, anne olmanın öğrenci olmanın koşulları zordur” diye konuştu.


BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR


“İstanbul Göle Kadın Meclisinin kendine görev ve sorumluluk yüklediği en temel konu, kız öğrencilerinin okumasını kolaylaştırmaktır ”diyen Başkan Deli, ”Bizim bu sosyal sorumluluk projelerimize katkı sunan, destek veren Köprülü Belediye Başkanı Yücel Akkoç’a ve Göleli esnaf Cihangir Karabacak’a şahsım, Göle Kadın Meclisi adına ve özelikle kız öğrencilerimiz adına şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.


Yine Göle Kadın Meclisi Derneği olarak Göle Kaşar Festivaline katılarak, ‘Haççenin Hecesi’ tiyatro oyununu Göle’ye taşıyacağız. Yıllar sonra eski sinema salonunda geçmişe bir yolculuk yapılarak eğitimin, coğrafyamızın en büyük sermayesi olduğunu gözler önüne sereceğiz” şeklinde konuştu. 



Millet Bahçeleri Yerine..


İktidara geldiği ilk yıllar da başta Askeri lojmanlar olmak üzere kamuya ait onca masraflı lojmanları, ya boşaltacağını yada bu lojmanların bulundukları kurumlardan, piyasa fiyatlarından kira alacağını vaat edip, bugünkü başkanlık sistemiyle yok hükmünde bir duruma düşen milletvekillerinin lojmanlarını boşaltmaktan öteye gidemeyen mevcut hükumetin, son vaadi de Millet Bahçeleri yapmaktı..


Başta İBB seçimleri gibi hala tartışılan, yeni hava alanına taşınan, uçaklarının boşalttığı Atatürk Havalimanının bulunduğu alan olmak üzere bir çok alanda oluşturulacağı belirtilen Millet Bahçelerinin de unutulduğu şu günlerde, yine İBB seçimi dolaysıyla yaz tatili için bulundukları yerleri terk edemeyen derneklerin memleketlerinde değil, İstanbul ve diğer batı kentlerinde betondan boş kalan alanlarda düzenledikleri pikniklerle bir kez daha gündeme gelen yeşil alanlardan yoksun ülkenin, yeşil yaylaları bol olan Ardahan’a baktığımızda ise ilginç bir durum karşımıza çıkıyor.


Çünkü yeşil alan bulunmasında bir hayli zorlanan batı kentlerini betona boğan aynı zihniyet yeşil alan ve yaylaları bol Ardahan’da ki okuş bahçelerini de betonla doldurmakta.


Kentin okumuşlarının bir çoğunun sıralarında geçtiği Ardahan Lisesi ile bir çok yoksul öğrencinin ilk eğitimlerini aldıkları Yatılı Bölge Okulunun bahçesini yeni okul ve yeni yatırım adı altında beton binalarla dolduran aynı zihniyet Ardahan’da olduğu gibi bir çok kentin merkezinde kalan ama boşaltılan askeri kışla, lojman ve alanı da adeta çürümeye terk etmiş, virane hale gelmesine göz yummuş gibi..


Halbuki aynı hükumet bu alanları da belediye veya valiliklere verip başta millet bahçesi olmak adına vaatlerde bulunmamış mıydı?!


Bilmem ama ülkenin birinci gündemi haline gelen ve başta hükümet yetkilileri olmak üzere muhalefet ve köylü vatandaş dahil, vatandaşın gözünün başka bir şey görmediği ülkem de değil Millet Bahçeleri, konuşacağı, çözeceği, başka bir sorun yokmuşcasına ekonomiyi de donduran betonlar gibi yavaşladığını da görüp, gözlemlemekteyiz.


Halbuki başta Kıbrıs’ın yarısını alan ve Akdeniz’in doğalgazını satışa getiren Rum kesimi olmak üzere Rusya’nın S-400’lerini mana edip ambargo üzerine ambargo kararları alan ABD ve Iğdır Ovasının büyük bölümünü aldığı ileri sürülen İsrail’in ve mağaraların bombalandığı güneydeki sınırlarımızda ki sorunlar gibi bir çok iç, dış sorun da Millet Bahçeleri gibi ertelenmişe benzer bir hal alıp, bahçe değil,  poşanın sorunlarla dolu bohçası haline gelmiş durumda..