İş bulamadı pes etmeyip kendi iş yerini açtı
*Foto: cildirmanset
Cezaevinden çıkan Kılıç, kendi imkanlarıyla lokanta açtı
ARDAHAN – Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Akçakale köyünde yaşayan Turan Kılıç, cezaevinden çıktıktan sonra iş bulamayınca kendi imkanları doğrultusunda balık restoranı açtı. Kılıç ailesi, Çıldır Gölü’nden tuttukları balıklar ile geçimini sağlıyor.
10 yıl kaldığı cezaevinden çıkan Turan Kılıç, birçok yere iş başvuru yapmasına rağmen iş bulamadı. 3 çocuk babası Kılıç, pes etmeyip eşi Çınar Kılıç ile birlikte Çıldır Gölü kenarında kendi imkanları doğrultusunda balık restoranı açtı. Balık avına birlikte çıkan karı koca, tuttukları balıkları kendi işletmelerinde temizleyip pişirerek müşterilerine sunuyor.
Cezaevinden çıktıktan sonra yaşından dolayı iş bulamadığını ifade eden Turan Kılıç, “10 yıllık mahkumdum. Bu sene çıktığımdan dolayı 3 çocuğum ve eşim ile beş nüfusa bakmakla yükümlüyüm. Ardahan Üniversitesinde mahkum kadrosu çıktı, gittim başvurdum. 52 yaşında olduğum için bana iş vermediler. Yaşa takıldım. Ne kadar kader mahkumu olsam da sabıkamdan dolayı diğer yerlerde de sabıkan var deyip iş vermedi. Bende eşimle düşündüm taşındım bu yerimizi onararak kendi emeğimle ufak bir aile işletmesi açtım. Buradaki amacımız yerli ve yabancı turistlere aile yerinde hizmet vermek. Sabah erkenden kalkarım eşimle birlikte balığa çıkarız. Tutup getirdikten sonra kendi lokantamda temizleyerek insanlara hizmet veririm” dedi.
Yetkililerden destek beklediklerini kaydeden Çınar Kılıç ise “Eşim cezaevinden çıktıktan sonra burayı açtık. Balık satıyoruz, kendimiz tutuyoruz. Balığa da birlikte çıkıyoruz. Eşim mahkum olduğu için iş vermediler. O yüzden biz de burayı onardık, çalıştırıyoruz. Devlet büyüklerimizden de yardım bekliyoruz” diye konuştu.
Çıldır Gölü kenarında bulunan Akça Kale Ada Balık Lokantası yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi.
Dün yazılanlar yarını anlatır..
Kırk yıldan fazladır devam eden ve askeri, polisiye hareketlerle önlenmeye çalışılan iç çatışmaların gün geçtikçe sınırlar ötesine çekilip, o yakada bulunan bataklığa sürüklendiğini izlediğimiz şu günlerde dün yazılan bir yazıya gözüm takıldı.
Ve hem can, hemde ekonomik olarak büyük bedellere mal olan yeni operasyonlarla devam eden doğu ve güneydoğu sancısının, buzlukta ki barış süreci gibi barışcıl adımlardan ziyade hala büyük bedellere mal olan silahlı önlemlerle önlenmeye çalışıldığını da görmekteyiz.
Dün yazılanların bugünü anlattığını bana bir kez daha hatırlatan, ‘Hele sen Göle’nin neyini gördün?..’ başlıklı o yazımıtesadüfen yeniden okurken bugün yaşananların yarın hangi sonuçlarla sonuçlanacağını da ortaya koyar gibi olması ise tesadüf değil, bir gazetecinin ön görüsünün boşa olmadığını da ortaya koymaktaydı..
Kısacası, dün yazılan ve bugünü anlatan o yazıyı görüp, okumayanların okumasını, okuyan sizinde yazımı yeniden okuması ve yarın yaşanacakları tahmin etmenize yardımcı olacağını düşünmekteyim..
İşte dün, 2015 yılının Ağustos ayında yazdığım ve sanki bu günü anlatan o yazı;
**Hele sen Göle’nin neyini gördün?..
‘Hedef Ardahan 2023’ isimli panel ile start alan ve ozanlarımızın saz ve sözleri ile devam eden 14. Ardahan Bal Festivali’ne katılan AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün bir köyde ve Halk Eğitim Merkezi’nde ki panelde yaptıkları konuşmalarının satır aralarında anlatmak istediklerini anlamaya çalıştım..
Çünkü, iki milletvekilinin yaptıkları konuşmalar sırasında dikkat çekmek istedikleri konu, Suriye ve güney de yaşananların bu ülkenin 2023’e doğru gidişi sırasında bir hayli sancı çekeceğine işaret ediyordu her iki milletvekili de..
Çünkü Öğüt’ün geleceği görüp, ‘MHP’li yanımda’ demeden kamuoyunu Güney sınırında bir Kürt devletinin kurulabileceğinin işaretini verdiğini anlamak için emekli general olmaya gerek yok..
Öğüt’ün Sarzep’te yaptığı açıklama ardından Halk Eğitim de düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ise partisinin yanlış dış politikasının getirdiği sancıları görmezden gelip, ‘Aman ha birlik beraberliğimizi bozmayalım’ demesi de Ardahan ve Türkiye’nin 2023 yılına giderken çok da rahat gitmeyeceğinin işareti olarak değerlendirilebilir..
Evet dün, ‘Hedef Ardahan 2023’ adlı panel ile başlayan ve büyük bir bölümü betona çevrilen ve Milli Egemenlik olan ismi Kent parkı olarak değiştirilen parkta ozanlarımızın saz ve sözleri ile devam eden Ardahan Bal Festivalinin ilk günün de Yener Yılmazoğlu isimli Çıldırlı sanatçımızın, ‘Hele sen Göle’nin neyini gördün?’ türküsüne benzer gelişmelere gebe bir süreçte olduğumuzu herkes, ama herkes iyi bilmelidir..