REKTÖRE YENİ ÖDÜL..

KÜNİB BAŞKANI PROF. DR. RAMAZAN KORKMAZ’A TURKCESS 2019 TARAFINDAN “TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLÜ” VERİLDİ


1962 yılında Çıldır/Ardahan’da dünyaya gelen Ramazan KORKMAZ 2001 yılında Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında Profesör oldu.


2008 yılında yeni kurulan Ardahan Üniversitesi’ne Kurucu Rektör olarak atanan KORKMAZ, 2016 yılına kadar bu görevine devam etti. Rektörlük döneminde özellikle kurucu Başkanlığını da yürüttüğü Kafkasya Üniversiteler Birliği ile bölge ülkelerinde yaratmış olduğu sinerji, Kafkasya ve Orta Asya Üniversiteleri ile ilgili yaptığı kalıcı ve sistematik çalışmalar nedeniyle; Europe Business Assembly (EBA) tarafından İngiltere’nin Oxford şehrinde 25-27 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılan “Oxford Liderler Zirvesi” toplantısında “Yılın Rektörü” ödülüne layık görüldü.


Türk-Gürcü ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ, Gürcistan Samtskhe-Javakheti State Teaching University (2015) ve Gürcistan Gori State Teaching University (2016); ayrıca Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) ile bölgede yaratılan sinerji nedeniyle Azerbaycan Bakü Odlar Yurdu Üniversitesi (2016) tarafından fahri doktora ile taltif edildi.


Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ, Kafkasya ve Orta Asya bölgesinde; Türk Dünyası başta olmak üzere tüm kardeş halk ve devletlerin buluşmasını sağlayan kültürel/bilimsel zeminler inşa etmesi, sürdürülebilir güvenli projelerin yürütülmesine zemin hazırlaması nedeni ile 2019 Türk Dünyası Hizmet Ödülüne layık görülmüştür.



Yeni Parti İyi Parti Olmalı!..


 


Adalet ve Kalkınma Partisinin 17 yıllık iktidar olma sarhoşluğu ve şımarıklığı içinde olduğunu ve en önemlisi demokrasi başta olmak üzere  insan haklarında ki bir çok konuda uzaklaştığını düşünen ve 23 Haziran’da oyları ile bunu ortaya koyan seçmenin yanında bu partinin kurucuları, parti içinde mücadele edenler de var.


Ve bunların başını çekenlerin eski bakan Ali Babacan, eski başbakan Ahmet Davutoğlu hatta Erdoğan’ın yol kardeşim dediği eski Cumhurbaşkanı Gül’ün olduğu söylenmekte, tartışılmakta.


Ve yine bu isimlerin yanı sıra Ardahan eski ve yeni milletvekillerinin de aralarında olduğu bir çok siyasinin yeni bir parti kurma çalışmaları yürüttüğü de tartışılmaktadır.


81 Vilayeti olan ve bu vilayetlere 1 partinin düştüğü ülkede var olan 81 partinin 82. parti ile tanışması dışında bir yere gitmeyeceğini düşünen bir olarak 82. partiyi kurma çalışmaları yapanlara benim de bir önerim olacak.


Ve bu önerim parti kurmaktansa bu isimlerin mevcut bir partiye katılıp, destek verip, bizde buradayız demeleridir.


Ve ‘kurulacak’ denilen yeni parti için isimleri geçenlerin siyasi görüşlerine baktığımızda onların gideceği, destek vereceği sol bir parti olan CHP’nin destekleri ile sağ da alternatif bir haline gelen İYİ Parti’dir..


Yani yeni parti kurmayı düşünenler ve bu parti kuranları izleyenleri bir araya getirecek olan bir formülle mevcut İYİ Parti’nin daha da güçlenmesi hatta sağ ve muhafazakar bir parti kimliği ile 17 yıldır iktidar olan AK Parti’ye alternatif olacak olan ve Türkiye’de ki sağ kesimi kendisine çekecek bir partiye çevirebilirler parti kurmak, parti kurulmasını izleyen İYİ Partililer..


Bunun en güzel örneği HDP’li seçmenin yöneldiği, İYİ Parti ve Saadet Partinin ittifakı ile bir çok kentin yanı sıra İstanbul’u AK Parti’nin elinde alan CHP’nin  ortaya koyduğu stratejidir.


Yani dağılmaktan, 81’i 82 yaparak ne bir alternatif olursunuz nede bir parti..


Kısacası yeni parti için adı geçenlerin ve onları izleyen İYİ Partililerin bir araya gelmesi daha faydalı vede etkili olacağını düşünenlerdenim.