Unutulan Havaalanın Levhası Hazır!

Gazetelerimiz ve internet haber sitelerimizin sıkça gündemde tuttuğu, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının imza kampanyası başlattığı, Seyfettin Azizoğlu döneminde projesi hatta yeri belirlenen ancak başta milletvekili olduğunu unutup, havalanı istemi başta olmak üzere Ardahan’ın sorunlarını mecliste, medya ve basına taşıyamayan Ardahan Milletvekilleri olmak üzer dernekler, stk’lar ve yerel yöneticilerin duyarsızlığı dolaysıyla gündemde tutulamayan ve Ardahan’ın lan projenin Karadenizli siyasetçilerce alınıp Rize’de deniz ortasında gerçekleştiği Ardahan Havalanın ne zaman gerçekleşeceği belli olmazken Aydın’da bulunan ve büyütülmesi için istemde bulunulan Çıldır Havaalanın levhasının yanında durup, Ardahan’a havaalanı istemlerini dile getiren Ardahanlılar, tatil için gittikler ve gördükleri Aydın’da ki Çıdır Havalanu levhasının önde durup, fotoğraf çekip, sanal ortamda paylaştıkları fotoğraflarla bu levhanın Ardahan’da da asılmasını bir kez daha istemekteler.



Aydın’daki havaalanının adı neden Çıldır?


Aydınlılar bir süredir, il merkezi yakınlarındaki Çıldır Havaalanı’nın büyütülerek iç hat ve dış hat seferlerine açılmasını istiyor. Halen meydanın ana kullanıcısı, Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi. Buradan yetişen sivil pilotlar, tip eğitimini de aldıktan sonra THY filosunda ikinci pilot olarak görev yapıyor.


Meydanın resmi adı, Aydın Çıldır Havaalanı. Çıldır adı nereden geliyor, biliyor musunuz?


Aslında Çıldır, Ardahan’ın bir ilçesi. Türkiye’nin doğu sınırındaki bu ilçe ile neredeyse en batıda yer alan Aydın’ın alakası ne?


Aslında havaalanının adı, Aydın’da yaşayan Çıldır Ailesinden geliyor. Ailenin havalimanı ile bağlantısı Mustafa Çıldır ile başlıyor. Bölgede 500 dönümlük geniş bir araziye sahip Mustafa Çıldır, 1956 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü’ne başvuruyor. Arazisinde bir havaalanı kurulması şartıyla bağış yapıyor. Havaalanı kuruluyor ve bu bağış nedeniyle ‘Çıldır’ adı veriliyor.


Ancak gel zaman-git zaman Çıldır Havaalanı’na kısa süreli seferler yapılsa da meydan uzun yıllardır atıl. Belli bir dönem Jandarma Genel Komutanlığı’nın uçuşları için ‘yedek asker meydan’ statüsünde olan Çıldır için en büyük gelişme geçtiğimiz yıllarda yaşandı.


Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi, bu meydanın işletmesini aldı. Ağırlıklı olarak Tekirdağ Çorlu’daki uçaklarını Çıldır’a taşıyarak uçuş eğitimine başladı. Aydın’ın uygun hava şartlarıyla burada yılın neredeyse 340-350 günü uçuş yapılabiliyor.


AİLE GERİ İSTİYOR


Ancak buraya seferlerin başlatılmamasını uzun yıllar önce Çıldır ailesi mahkemeye taşıdı. Araziyi şartlı bağışlayan aile, burasının iç-dış hat seferlerine açık bir meydan haline getirilmediği, bu nedenle kullanım amacına ters düştüğüne dikkat çekiyor. Üç kuşaktır bu mücadeleyi sürdüren aile, tapuda “ Münhasıran Hava Meydanı olarak kullanılmak ve ileride Hava Meydanı olarak kullanılmaktan sarfınazar edildiği takdirde vahibe veya mirasçılarına rücu etmek ve Tayyare Meydanı isminin de Çıldır Hava Meydanı konulmak kayıt ve şartı ile hibe edilmiştir’ diye yazıldığına dikkat çekiyor.



Yeni Parti İyi Parti Olmalı!..


 


Adalet ve Kalkınma Partisinin 17 yıllık iktidar olma sarhoşluğu ve şımarıklığı içinde olduğunu ve en önemlisi demokrasi başta olmak üzere  insan haklarında ki bir çok konuda uzaklaştığını düşünen ve 23 Haziran’da oyları ile bunu ortaya koyan seçmenin yanında bu partinin kurucuları, parti içinde mücadele edenler de var.


 

Ve bunların başını çekenlerin eski bakan Ali Babacan, eski başbakan Ahmet Davutoğlu hatta Erdoğan’ın yol kardeşim dediği eski Cumhurbaşkanı Gül’ün olduğu söylenmekte, tartışılmakta.


Ve yine bu isimlerin yanı sıra Ardahan eski ve yeni milletvekillerinin de aralarında olduğu bir çok siyasinin yeni bir parti kurma çalışmaları yürüttüğü de tartışılmaktadır.


81 Vilayeti olan ve bu vilayetlere 1 partinin düştüğü ülkede var olan 81 partinin 82. parti ile tanışması dışında bir yere gitmeyeceğini düşünen bir olarak 82. partiyi kurma çalışmaları yapanlara benim de bir önerim olacak.


Ve bu önerim parti kurmaktansa bu isimlerin mevcut bir partiye katılıp, destek verip, bizde buradayız demeleridir.


Ve ‘kurulacak’ denilen yeni parti için isimleri geçenlerin siyasi görüşlerine baktığımızda onların gideceği, destek vereceği sol bir parti olan CHP’nin destekleri ile sağ da alternatif bir haline gelen İYİ Parti’dir..


Yani yeni parti kurmayı düşünenler ve bu parti kuranları izleyenleri bir araya getirecek olan bir formülle mevcut İYİ Parti’nin daha da güçlenmesi hatta sağ ve muhafazakar bir parti kimliği ile 17 yıldır iktidar olan AK Parti’ye alternatif olacak olan ve Türkiye’de ki sağ kesimi kendisine çekecek bir partiye çevirebilirler parti kurmak, parti kurulmasını izleyen İYİ Partililer..


Bunun en güzel örneği HDP’li seçmenin yöneldiği, İYİ Parti ve Saadet Partinin ittifakı ile bir çok kentin yanı sıra İstanbul’u AK Parti’nin elinde alan CHP’nin  ortaya koyduğu stratejidir.


Yani dağılmaktan, 81’i 82 yaparak ne bir alternatif olursunuz nede bir parti..


Kısacası yeni parti için adı geçenlerin ve onları izleyen İYİ Partililerin bir araya gelmesi daha faydalı vede etkili olacağını düşünenlerdenim.