Yatılıda Ölüm!
Ardahan’da Yatılı okulda üzerine dolap düşen öğrenci öldü..
Ardahan‘da, kaldığı yatılı okulda üzerine dolap devrilen 10 yaşındaki kız öğrenci hayatını kaybetti.
Karagöl Mahallesi 75. Yıl Caddesi’nde Kazımkarabekir Yatılı Bölge Ortaokulunun yatılı kısmında kalan 5. sınıf öğrencisi Zerrin Koç (10), akşam odasında arkadaşları ile oynarken üzerine elbise ve kitap koymak için kullandıkları dolap düştü.
Yaralanan Koç, görevlilerin haber vermesi sonucu ambulans ile Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Koç, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Olayın ardından Ardahan Vali Yardımcısı Salih Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir ve Koç’un yakınları hastaneye gelerek konuya ilişkin bilgi aldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, Koç’un üzerine dolap düştüğü için hayatını kaybettiğini belirterek, “İlk aldığımız bilgi arkadaşları ile oynarken kaldığı odada kullandığı dolap üzerine düşüyor. Dolabın altında kalan küçük kızımız yaralanıyor ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybediyor. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı, idari yönden de soruşturma başlatacağız.” dedi.
**Devlet tarafı tamam da ya özel sektör..
Yaşanan ekonomik krizin aşılması için ard arda yapılan toplantılar ve çıkarılan paketlerin ne kadar etkili olacağı merak edilirken bana göre bu durumun başarıya ulaşması için unutulan önemli bir taraf var.
O da devletin aldığı onca karar ve çıkardığı bir o kadar önlem paketinin istenen etkiyi göstermesi için özle sektörü hatta kişilerinde bu yönde adımlar atmasıdır.
Basitçe anlatacaksak devletin bir twitle alt üst olan hesapları ve ekonomiyi toparlamaya çalıştığı şu günlerde özel bankaların, özel şahısların hatta mahalle bakkalının ne yaptığına da bakmak gerekmez mi?
Yani bozulan ekonomi ardından devletten ve hükumetten vergi affı, borç ertelenmesi, yeni teşvikler isteyen özle sektörün, esnafın, çiftçinin hatta bakkalların vatandaştan alacakları karşısında ne yaptığına da bakmak gerekmez mi?
Evet devletin bozulan ekonomiyi düzeltmek için aldığı onca önlemin gerçek anlamda etkisini göstermesi için o devleti oluşturanlarda gerekli desteği vermesinin samimi yolu özel bankanın bozulan ekonomi yüzünden işler bozulan esnafa haciz değil borç erteleme, yeniden kredi verme gibi yeni imkanlar tanıması gerekmez mi?
Yada bir kişinin bir kişiye verdiği doları borcunun yükselen dolarla değil, ilk günkü kurundan geri istemesi gerekmez mi?
Veya ev yada iş yeri sahibi kirasını ödeyemeyen kiracıyı atmaktansa fırsat verip, bir kaç ay kira almıyorum, iş yerini kapatma diyor mu?
Bakkal sıkışan babanın çocuğuna şeker vermeye devam edip, eski borcunu, alacağını ötelediğini söyleyebiliyor mu?
Tabi ki hayır!
Çünkü her şeyi devletten bekleyenlerin kendilerine iş düştüğünü aşamadığı bir ülkede bir toplumda yaşıyoruz.
Yani işin kısacası ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin aşılması için düzenlediği toplantıda piyasaların %10 indirim yaparak satış yapıp, bozulan ekonomiyi düzelteceklerinin belirtip, işler düzelmiş gibi Endonezya ya gidip, yardım paketleri dağıtan ekonomiden sorumlu olan enişte bu önemli konuya nasıl bir yol bulacağını hiç düşündü mü?
Çünkü aylardır devam eden ve daha aylarca devam edeceği ileri sürülen ekonomik daralmanın sadece devletin aldığı söz de önlemlerle değil, mahalle bakkalının ve diğer irili, ufaklı esnafında alacak, verecekleri konusunda neler yapmaları da hatırlatılmazsa devletin de, vatandaşında işi zor biline..