YIL 2020 ARDAHAN'DA HALA EVLER ÇÖKER!

ÇOCUKLARI YARALANDI


Toprak altında kalan çiftin çocukları Eray (16), Dilan (10) ve Bilal Saltaş (3) yaralandı.  ekipleri ve vatandaşlar tarafından kurtarılan kardeşler, Ardahan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.



VALİ ZİYARET ETTİ


Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, yaralı kardeşleri hastanede ziyaret etti. Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Masatlı, “AFAD ve 112 ekiplerimiz anında olaya müdahale etmiş ve çocuklarımız hastaneye getirilmiştir. Şu an için sağlıklarında önemli bir sorun yok. Devletimizin imkanlarıyla evlerini yapacağız. Eşyalarını da alıp, vatandaşlarımızın bundan sonraki hayatlarını normal olarak sürdürmesi için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz” dedi.


 




YENİ YIL MESAJLARINIZ İÇİN ARAYIN


05354183258 Reklam Ver, Milyonlara Ulaş


Marka yaratmak için altın kurallardan biri farklı olmak. Farklı olmanın yolu da başarılı ve akılda kalıcı reklam çalışmalarından ve kampanyalarından geçiyor. Firma kimliğini ya da üretilip satılan ürün ve hizmetlerin kısa zamanda marka olması ve daha çok insana ulaşması için tanıtım desteği gerekiyor.




  • hedef kitle: hitap edilecek kişi ve toplulukları belirleme
  • tanıtım çeşidi: hangi yoldan reklam yapılacağının tespiti
  • yayın araçları: kullanılacak tanıtım organlarını belirleme
  • sonuç takibi: dönüş ve talepleri belirleme
  • analiz ve çözüm süreçleri ile takip edilen tanıtımlar başarılı bir markalaşmaya imza atmanızı sağlıyor.

  • Reklamın Önemi – Neden Reklam Vermelisiniz?


    Reklam herhangi bir ürün ve hizmetin müşterilere tanıtılması için ideal bir yöntem. Küçük ya da büyük kuruluşlar bütçelerine göre reklam çeşitlerini belirleyerek akılda kalıcı ve ikna edici tanıtımlara imza atabilirler. Eğer siz de reklam yaptırırsanız;

  • Rakiplerinizden sıyrılırsınız.
  • Marka kimliğinizi tanıtırsınız.
  • Farklı reklam yöntemlerini kullanmış olursunuz.
  • Yayılma ve genişleme hızınızı artırırsınız.
  • Güncel bilgiler verirsiniz.
  • Kampanyalarınızın satışını artırırsınız.
  • İsminizi ve logonuzu akıllara kazırsınız.
  • Güvenilirliğinizi artırırsınız.
  • Sektörünüzde tercih edilen bir marka olursunuz.

  • En Çok Tercih Edilen Reklam Verme Modelleri


    Değişen ve gelişen reklamcılık sektöründe kullanılan araçlar da her geçen gün yenilenmektedir. Klasik yöntemlerin yavaş yavaş terk edildiği tanıtım modellerinden en çok kullanılanlar:

  • Gelişen internet dünyası ile yukarıdaki klasik yöntemlerden bazıları önemini yitirse de tanıtım sektöründe her koldan saldırmak başarılı olmanın ilk anahtarıdır. Sektörünüze göre yapılan tercihler ile sağlam adımlar atabileceksiniz.


  • BAŞARILI BİR REKLAM SİZLERE:

  • güç
  • prestij
  • marka değeri
  • gelir
  • güvenilirlik
  • olumlu imaj
  • farkındalık kazandırır.

  • BAŞARISIZ BİR REKLAM SİZLERE:

  • gelir
  • kalite
  • bilinirlik
  • güç
  • değer kaybettirir.


Saffet Kaya’nın


Köyünde Kardan ev Çöktü! 1 Ölü..


arşiv haber 09/0172019 tarihli haber


Ardahan eski Milletvekili Saffet Kaya’nın köyü olan Çetinsu (Beberek) köyünde meydana gelen olayda bir kişi öldü. 2 Kişi yaralandı. Ardahan Valisi Mustafa Masatlı’nın kar yüzünden çöken evin bulunduğu kaza da yaralananlar Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldılar.


Başta Göle’de olmak üzere kar yağışının devam ettiği Ardahan merkez Çetinsu (Beberek)köyünde Eflat Tüter’e ait kerpiç evin, kar yağışına bağlı olarak çökmesi sebebiyle, evde bulunan Eflat Tüter’in kızı Bilgeyiz Sancar (64) hayatını kaybetti, Eflat Tüter (89) ve eşi Kırmısiye Tüter (64) ise yaralandı.



Evin çökmesinin haber alınması üzerine olay yerine gönderilen AFAD ve Sağlık Ekipleri, yaralıları göçükten kurtararak Ardahan Devlet Hastanesine kaldırdı.


 


Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, yaralıları hastanede ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Masatlı, ailenin her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.


 


Vali Mustafa Masatlı daha sonra Çetinsu köyüne de giderek çöken evde incelemede bulundu. Köy Muhtarı ve AFAD yetkililerinden bilgi alan Vali Mustafa Masatlı, hayatını kaybeden Bilgeyiz Sancar’ın cenazesinin aileye teslimi ve sevk edilmesi konusunu yakından takip ettiklerini, aileye gereken tüm yardımların yapılacağını ve ailenin geçici olarak kamuya ait bir lojmana yerleştirilerek, yaşamsal tüm ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanacağını kaydetti. Ailenin geçim kaynağı olan hayvanların bakımı konusunda gerekli tedbirleri aldıran Ardahan Valisi ayrıca, aileye hayatlarını idame ettirebilecekleri bir konut yapılması konusunda da gerekli çalışmaların AFAD ve SYDV tarafından başlatıldığını, devletimizin her şartta vatandaşlarımızın yanında olduğunu ve olacağını ifade etti.



**GAZETECİ’DEN VALİYE BRİFİNG..


Yerel seçimlerin gündemde olduğu ve tartışıldığı şu günlerde Vali başta olmak üzere kamu idarecilerinin siyasilerin seçim atmosferi içinde olmalarının verdiği boşluğu da tamamlamak görevini üslendikleri görülmektedir.


Tabi bazı kamu görevlerinin de bu boşluğu fırsat bilip ‘salla başını, al maaşını’ yolunu tercih ettiklerini görmüyor değiliz.


Bunlara yeniden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarını da ekleyebiliriz..


İşte tam bu sırada samimi, gerçek anlamda görevini yapmak isteyen ve yeni işe başlayan kamu görevlilerine büyük görev düşmektedir..


Bunu Ardahan Valiliğine yeni atanan Vali Mustafa Masatlı’nın göreve başlayıp, başta kamu görevlileri olmak üzere çeşitli kurumlarda aldığı brifinglerinde anlıyoruz.


Bende bir gazeteci olarak yeni Valiye başına geçtiği Vilayetin özet brifingini vermek isterim.


Çünkü siyasilerin seçim atmosferi içinde, oy alma derdinde olduklarından dolayı bu kentin var olan sorunlarını ve çözümünü anlatacakları vakitleri yoktur.


Sayın Vali..


Başına geçtiğiniz ve valisi olduğunuz kent iki ülkeye komşu bir kenttir. Buda sizin normal valilerden farklı bir Vali yani sınır Valisi yetkilerine de sahip olduğunu hatırlatır..


Buda Ardahan’ın Valisinin komşu olduğu iki ülkeyle ilişkiler kurması ve ülkenin Kafkasya politikasının bu kentten geçtiğini bilmesi gerekir..


İki ülke dedik ama kardeş ülke dediğimiz ancak halen Kıbrıs’ı tanımayan Azerbaycan dahil tüm Kafkasya dünyaya Ardahan üzerinden açılması için adımlar atmak gerekir..


Bu ilişkileri kurarken Ardahan’ı merkez yapmak gerek.


Rutin Valilik işleri yani yol açan özel idare çalışanlarına tatlı götürmek, günlük normal ziyaretler yapmak dışında daha önemli bir makamdır. Ardahan Valiliği..


Bunu yapmak içinde gelmiş geçmiş Valilerin etrafını saran, onların rutin Valilik dışında olağan üstü çalışan ve rutin çizelgesini aşmak için yapılacak olan ilk iş 2 yetmedi üç kapıyı aşıp Valilik makamına giden yolu halka açmalıyız, var olan ekibi baştan aşağıya değiştirip, yenilemeli..


Basın ve medya temsilcileri arasında ayrımcılık yapmadan, gazetecilere eşit bir şekilde bakmalı.. Sözde kota kaşe ajans muhabirlerinin yani kamuoyunda ajan diye bilinenlerin Ardahan’la ilgili özellikle soğuk hava konusunda yaptığı, Ardahan dondu, Ardahan bitti gibi şeklindeki haberlerinin Ardahan’a büyük zara verdiğini bu tür haberlerin sanki Ardahan’ın Sibirya imiş olgusu yarattığı, kaldı ki soğuk bölgelerde bu iklim fırsata çevirerek turizmin gelişmesi için kar ve kışın önemi öne çıkarılmalıdır.


Her sabah işe başlarken bir iki esnafı veya vatandaşı ziyaret ederek, sabah siftahının yanında moral vermeli, öz güven aşılamalı.. Makama giderken de kırmızı veya mavi halının serildiği kapıdan değil, vatandaşın girdiği kapıdan girerek, emrindeki kurumları pat diye ziyaret ederek girmeli..


On tane yetmedi on beş tane koruma ile bu kentin tehlikeli ve terör var izlenimi verilmemeli..


SYDV başta olmak üzere muhtarlar ile bire bir olan mahalli idare müdürlüğü gibi halk ile her gün bire bir olan kurumları takip etmek gerekir..


Kentin sosyal hayatını ve politik gidişatına yön verenleri tespit edip, siyasi görüş ayrımı yapmadan zaman zaman onları çağırıp, fikir alış verişi yapmak zihin açar, fikir üretir.


Kendisi ile birlikte başta genel sekreter olmak üzere il amirlerini yanında gezdirerek vatandaşın şikayetlerini direk olarak idarecilerin duymasını da sağlamalı..


Güvenlik birimlerinin başta toplumsal olaylar olmak üzere yaşanan, yaşanabilecek olayların üzerine sertçe gitmektense, yatıştırıcı ve aracı olarak adım atmasını sağlamak gerekir.


Adli ve diğer kurumlarında kentin gelişimine katkı sunmalarını sağlamalı, onların da bu kentte sorumlu olduklarını anlamalarını sağlamalı..


Bu kentin beş ilçesi, bir beldesi, 237 köyünün olduğu ve yapılan yatırımların siyasilerin yönlendirmesi ile değil temsil ettiği devletin bayrağının eşitliği ile dağıtımını sağlamalı..


Bugüne kadar bir arada görmediğimiz ve bir gazeteci olarak fotoğraflayamadığımız belediye başkanları ile topluca bir araya gelerek fikir alış verişi yapılmalı. Bunu yaparken de yerel parlamento diye adlandırılan belediye ve il genel meclislerini unutmamalı..


25 yıla yakındır vekilin vekiliyle idare edilen İl Turizm ve Kültür Müdürlüğünün bu kentin tanıtımına, kale kuleleri başta olmak üzere yerli ve yabancı turist çekmesi sağlayacak çalışmalar yapması, başta ulu dağ ve sarı kamıştan hatta palan dökenden daha donanımlı Yalnızçam kayak tesisini, Karslıların başta basın ve medya ekibini olmak üzere onu bunu getirip, kendilerinin olduğunu imajını verdiği ve üzerinde Kars’ı tanıttığı Çıldır Gölü gibi Gürcistan ve Türkiye’nin yani Ardahan’ın olan Aktaş Gölünün ve diğer doğal görünümü tanıtacak adımlar atılmalı.


Karadeniz illeri ile ortak olan Bülbilan Yaylası gibi yaylarımızın doğa turizmine katacak çalışma ve adımlar atılmalıdır. Elmasına tescil aldık diye sevindiğimiz ama elmasını görmediğimiz, yemediğimiz Posof’un bölgenin Çukurovası olduğunu ve Çıldır’ın Kurtkale bölgesinde meyve ve sebzeye yetiştirmesine uygun olduğunu ortaya çıkarmalıdır. Bunu da yaparak olan her yıl yaşanan başta şap hastalığı olmak üzere birçok hastalığın önüne geçmekte geç kalan İl Tarım Müdürlüğüdür.


Merkeze alınan eski Valimiz Seyfettin Azizoğlu’nun isimlerinden ve ayrı ayrı olmalarından rahatsız olduğu ve adlarına “ya kardeşim bu nedir, TKDK, SERKA, AKAP deyip sanki terör örgütleri isimleri gibiler” dediği kurumların sözde projeleri bugüne kadar tabana ve ekonomiye yansımamış olduğunu anlamak ve bu kurumların bölge ekonomisinin gerçeklerine yönelik projeler yapmaları sağlanmalıdır.


Başta Ardahanlı BAL liginde temsil eden takım olmak üzere tüm amatör takımlar ve spora önem verilmelidir. Gençleri terör ve uyuşturucudan uzak tutacak sosyal çalışmalar yapılmalıdır.


Sonuç olarak kısaca özetlediğimiz ve devamını da getireceğimiz brifingimizin Sümen altı edilmeden not olarak bir kenarda tutup, sıkça bakılmasını umuyor, Valilik Yetkilileri dışında Olağanüstü hal Valisi ve Sınır Valisi yetkilerine sahip yeni Valimize başarılar diliyoruz.