**Yine Dizlecekeler, Üşüyecekler
Çünkü 18 nci Vali, 3 Mustafa Geliyor!..
1992 Yılı önecsi oluşturuln kamuoyu ile yeniden vilayet olan Ardahan’a Mustafa isimli 3. Vali olacak olan Mustafa Masatlı yarın Ardahan’a gelerek resmen görevine başlıyor.
Cumhuriyetin kuruluşu ardıan vilayet edilen ve 1923-1926 yılları arasında Ali Rıza Ceylan, Mehemet Eşref Sait ve Mehmet Hurşit Arkaya isimli valilerle uzun süre vilayet olarak kalan ancak dönemin siyasilerinin beklenmedik bir karar ile ilçe edip, Kars’a bağladıkları Ardahan 18 nci valisine yarın merhaba diyecek.
1992 yılnda oluşturulan birliktelik ve kamuoyu ile yenden Kars’ta ayrılarak, Göle, Hanak, Damal, Çıldır, Posof ileçeleri ve Nufusü 2 binin altına düştüğü için beldelik unvanınıi kayıp eden Aşıkşenlik, Ortakent beldeleri ve şu an hala belde olan ama belediye başkanı olmayan Köprülü Beldeleri ve 238 köyü ile ülkenin 75 plakasını alarak yeniden vilayet edilen Ardahan’ın bu süre içinde yani 1992-2019 yılları arasında 15 nci valisine merhaba diyecek.
**GAZETECİLERLE ARAYI BOZANLARIN ÇOĞU MERKEZE ALINDI..
Vilayet olduğu 1992 yılında ilk Valisi Kutluay Öktem (Merkeze alındı), Ali Güngör (Merkeze alındı), Ayhan Nasuhbeyoğlu (Başka İl’e atandı), Hasan Özdemir (Merkeze alındı), MustafaYiğit (Merkeze alındı), Aydnı Güçlü (Başka İl’de vali ike Ardahan’a atandı ancak açtığı davayı kazanınca eski yerine döndü, ancak oradan da merkeze çekildi), Murat Yıldırım(Merkeze alındı), Selim Cebiroğlu (Merkeze alındı), Mustafa Tekmen (Merkeze alındı), Seyfettin Azizoğlu (Başka İl’e atandı), Ahmet Deniz (Başka İl’e atandı), İbrahim Özefe (Merkeze alındı)ve Van’a atanan Mehmet Emin Bilmez’in ortalama 2 yıl valilik yaptıkları Ardahan’a atanan valilerin hepsinin ilk kez valilik makamına getirilenler olması dikkatlerden kaçmıyor.
Son olarak Bursa Mustafa Kemal Paşa ilçesi kaymakamı iken son kararname ile Ardahan’a vali olarak atanan ve Ardhan’ın 15 nci Valisi olan Mustafa Masatlı’nın da valilik göreviyle ilk kez tanışacağı Ardahan’da resmen göreve başlıyor.
ARDAHAN’IN YENİ VALİSİ MUSTAFA MASATLI’YI TANIYALIM!
26.11.1969′ da Sungurlu’ da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara ve Sungurlu’ da tamamladı. İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.
Mülki İdare Mesleğine 1994 yılında Tokat Kaymakam Adayı olarak başladı. 8 ay süre ile İngiltere’de bulundu. Küre(Kastamonu) ve Yapraklı(Çankırı) Kaymakam Vekili olarak çalıştı. Ulaş(Sivas), Bahçesaray(Van), Demre(Antalya), Alaçam(Samsun), Gerede(Bolu) Kaymakamlıkları, Tekirdağ Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdare Genel Sekreterliği ile Kayseri Vali Yardımcılığı görevinden sonra 28.07.2015 tarihinde Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı görevine başladı. Yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda seminer ve çalışmalarda bulundu. İyi derecede İngilizce bilen Mustafa MASATLI evli ve 2 çocuk babasıdır.
YÜRÜTÜLEN PROJELER VE YAPILAN ÇALIŞMALARIN SONUCU
-2016 Yılı Türkiye’de “Yılın İdarecisi Seçilmesi ve Yılın İdarecisi Ödülü”(Şehit Kaymakam Ersin ATEŞ Üstün Hizmet ve Başarı Ödülü).
-Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM Beyefendinin “Teşekkür Mektubu” (15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı çalışmalardan dolayı).
-Dışişleri Eski Bakanı Prof.Dr. Sayın Ahmet DAVUTOĞLU Bey tarafından verilen “Teşekkür Belgesi” (Bulgaristan’daki Soydaşlarımızla ilgili yapılan çalışmalardan dolayı).
-6 adet “Takdir Belgesi” (Muhtelif Valiliklerden).
-12 adet “Başarı Belgesi” (Muhtelif Valiliklerden).
-4 adet “Üstün Başarı Belgesi”( Muhtelif Valiliklerden).
-2 adet “Maaş Ödülü”.
-Çok sayıda “Teşekkür Belgesi” ( Muhtelif Valilikler, Türk İdareciler Derneği, Kamu ve Özel Kurum ve Kuruluşlarından).
-Ulaş Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Payesi ve Beratı” verilmesi.
-Bahçesaray Belediye Meclisince en büyük mahallesine “Sungurlu Mahallesi” isminin verilmesi (Çalışmalarından dolayı Mustafa MASATLI’nın doğum yerinin ismi).
-Bahçesaray Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Payesi ve Beratı” verilmesi.
-Demre Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Payesi ve Beratı” verilmesi.
-Demre Belediye Meclisince İlçe içindeki ana caddeye “Mustafa MASATLI Caddesi” isminin verilmesi.
-Alaçam Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Payesi ve Beratı” verilmesi.
-Alaçam Göçkün Köyü Bölgesinde 240 dekar alana ağaçlandırma yapılarak “Mustafa MASATLI Ormanı” ismi verilmesi.
-Alaçam Belediye Meclisince Hükümet Konağının karşısındaki sokağa “Kaymakam Mustafa MASATLI” isminin verilmesi.