Çıldır Gölü Evleri ve Yeni Tesisi Kiraya Verildi..

Alınan bilgilere göre Ardahanlı İş adamları Kenan Yıldız ile Nimet Tatar’ın birlikte yıllık 180 Bin TL.’ye kiaraladıkları tesislerin resmi açılışını önümüzde ki günlerde yapılacağı öğrenildi.


**Göl Üzerinde Evleneceklere


Balayı Masrafı Çıldır Belediyesinden..


Ardahan’ın doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtımını amaçlayan ‘Çıldır Kristal Göl 5’inci Uluslararası Kış Şöleni’ yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü üzerinde yapıldı. Çıldır Belediyesi Sosyal Tesisleri mevkiinde yapılan şölene, çevre il ve ilçelerin yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 123 kilometrekare yüzölçümü alanıyla Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan ve kışın yüzeyinin tamamı donan Çıldır Gölü üzerinde yapılan şölen, saat 10.00’da açılış konuşmaları ile başladı.


Çıldır’da memur olan Özgür Koçak ile Hilal Yaycı ise nikahlarını donmuş göl üzerinde kıydırdı.


Donmuş gölün ortasına kurulan nikah masasına müzik ve alkışlar eşliğinde gelen çift hayatlarını birleştirerek ‘evet’ dediler. Nikah sonrası çiftlere mutluluk dileyen Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, evlenecek çiftleri Çıldır ilçesine davet etti. Azizoğlu, “Tüm evlenecek çiftleri ilçemize davet ediyorum. Gelen çiflerimize göl üstünde nikah kıyacağız. 5 günlük balayı masraflarını biz karşılayacağız. Kendilerini tüm tarihi ve turistik yerleri gezdireceğiz. Eskimo usulü balık tutacağız. Eskimo evlerinde misafir edip Gürcistan gezisine göndereceğiz” diye konuştu.


Özgür ve Hilal çifti ise “Çıldır gölü güzel ve anlamlı bir yer. Nikahımızı da burda yaptık ki bizim için daha unutulmaz olsun. Böyle bir etkinlikte yer aldığımız için nikahımız daha iyi oldu. Çok mutlu olduk” dedi.


Nikah sonrası Kırgız sporcuların sergilediği Gökbörü oyunu nefesleri kesti. At üzerinde kuzu postunu almaya çalışan atlılar zaman zaman düştüler. Ayrıca buz üstünde atlı kızak, dört nal, rahvan/yorga, cirit kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklar yarışı sırasında atlı kızaktan düşen kızak sürücüsü atların iplerini bırakmayarak kızağın arkasından sürüklenerek gitmesi izleyen tarafından korkuyla izlendi. Programda Gürcistan’dan sporcuların katıldığı yarışmalarda Kafkas halk oyunları, karda güreş, buz pateni gösterileri ile aşıklar şöleni gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi.


**ÇILDIR GÖLÜNE TEKNE AÇILACAK..


**23/08/2016 Tarihli Haber


Yayın grubumuzun yıllardır üzerinde ısrarla durduğu ve turizme kazandırılması gerektiğine dikkat çektiği Çıldır Gölü’ne yeni vali el attı.

Son olarak Gazetelerimizin Sahibi Selmi Yılmaz’ın’ın ‘Kadınca’ adlı köşesin de 3 Ağustos’ta ele aldığı, ‘Çıldır Gölü Sahili..’ başlıklı günlük yorumunda dile getirdiği Çıldır Gölünün turizme kazandırılması için kolları sıvayan Ardahan Valisi İbrahim Özefe Göl’de tekne turnarı için emir verip, göl kenarında turistik bir tesis için çalışma başlattı.


VALİ ÖZEFE, ÇILDIR GÖLÜ KENARINDA


 


YAPIMI DEVAM EDEN TURİZM TESİSLERİNİN İNŞAATINI DENETLEDİ


 



Çıldır Gölü’nde tekne ile gezintilerinin yapılması için çalışma başlatıldı.


 


Tekne gezintilerinin yapılacağı gölde başlatılan ön çalışmayı görmek üzere Çıldır Gölü’ne giden Vali İbrahim Özefe, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan gelen teknik heyet ile birlikte, teknenin konuşlandırılacağı yer ve iskelenin inşa edileceği bölgede yer tespitiyle ilgili incelemelerde bulundu.


 


Vali İbrahim Özefe, Çıldır Gölü kenarında turizm amaçlı yapılan sosyal tesislerin inşaatında denetlemede bulundu.


 


Çıldır Gölü rekreasyon projesi kapsamında İl Özel İdaresi tarafından ihalesi ve yer teslimi yapılarak inşaat çalışmaları başlayan sosyal tesislerin yapıldığı alana giden Vali Özefe, Vali Yardımcısı Abdurrezzak Canpolat, İlçe Kaymakamı Tamer Kılıç ve Özel İdare yetkilileriyle birlikte alanda incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilisiyle de görüşen Vali Özefe, inşaatın durumu ve çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı.


 


***SELMİ YILMAZ’IN 3 AĞUSTOS’TA ELE ALDIĞI YAZISI..


****Çıldır Gölü Sahili..

Selmi Yılmaz



Ankara’nın barış teklifine evet deyip, çatışma sürecini askıya alıp, sınır dışına çıkmaya başlayan PKK’lılardan boşalan Doğu ve Güneydoğu’da barışa yönelik yapılan haberleri sanırım sizlerde benim gibi yakında izliyorsunuzdur.

Ankara’nın barış teklifine evet deyip, çatışma sürecini askıya alıp, sınır dışına çıkmaya başlayan PKK’lılardan boşalan Doğu ve Güneydoğu’da barışa yönelik yapılan haberlei sanırım sizlerde benim gibi yakında izliyorsunuzdur.

Evet son olarak Tunceli’nin Pülümür çayını yanı başına kurulan piknik alanında yaşanan deniz manzaralı haberi izlerken, Van gölünden sonra Doğu Anadolu’nun ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü, Aktaş Gümrük Kapısının yanı başında bulunduğu ve Gürcistan ile birlikte ortak olan ülkemizin sınırını belirleyen Aktaş Gölü, Posof’ta ki Alabalık Gölü ve HES Barajları ile önüne gem vurulan Kura nehri geldi..



Ve bu kadar su kaynağını olduğu Ardahan’da neden insanlar; ÇILDIR GÖLÜ,  AKTAŞ (HOZAPIN) GÖLÜ, AYI GÖLÜ , KARAGÖL (VAKLA) GÖLÜ, POSOF BALIK GÖLÜ, KANLIGÖL, AYAZ GÖL, SAGRE’NİN GÖLLERİ , DAVAR GÖLÜ, ARİLE (BALIK) GÖLÜ gibi onca gölün kenarına denizde ki gibi sahiller yapıp insanları yüzmesini sağlamazlar diye düşünmedim değil..

Gerçekten bir iki kişinin balıklarını sömürmekten öte bir işe yaramayan ve yanı başında bir güzel tesisin kurulmadığı Çıldır Gölü’nde neden başta Çıldırlılar olmak üzere kimse yüzmez?Çıldır Kaymakamlığını bu yönde bir projesi var mı?