GAZETECİLER BUGÜN YENİ KONUKLARI İLE YENİDEN YILDIZ TV'DE





MERHABA Bu haberi ve Ardahan’daki diğer gelişmeleri görüntülü izlemeniz için youtube ArdahanTV Kanalımıza abone olmanız umuduyla. Görüntülü haberlerimiz için TIKla abone ol, izle.. 


https://www.youtube.com/channel/UCDwxU5TIdZejp-mbbNw5fmw


Gazeteci Fakir Yılmaz ile gazeteci kızı Özlem Şeyma Yılmaz’ın birlikte hazırlayıp, YILDIZ EN TV’DE her perşembe günleri saat 16.30’da sunduğu, ‘Gazetecilerle Gündem’ adlı programın bu haftaki konukları, MURAT HAN PUL CİVATA Yönetim Kurulu Başkanı İş insanı Halit Karahan  ve HAD Filo Araç Kiralama Yön. Kur. Bşk. Doğan Yücal ile Çello sanatçısı Zeynep ışık olacak.


Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ataşehir CHP İlçe Başkan Yardımcısı, İş insanı Bayram Çağlayan, Ataşehir Belediye Başkanı Orhan Çerkez’i konuk ederek yeni yayın dönemine YILDIZ EN TV’DE başlayan Gazeteci Fakir Yılmaz ve Sivas Üniversitesi İletişim Fakiültesi Mezunu kızı Gazeteci Özlem Şeyma Yılmaz ile birlikte sundukları program için herkesi YILDIZ EN TV ekranlarında olan yeterli olacak.



ARKA MAHALLE HABERİ..


Ulusal medya başta olmak üzere basın yayın camiasını paniklendiren teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle kağıdın, basılı yayının ortadan kalkacağı korkusu sürüp dururken, aynı durumun daha önce de yani televizyonun hayatımıza girmesiyle de yaşandığı unutulmuş gibi.

Zira o dönemlerde de”tüfek icat oldu mertlik bozuldu” pardon ”televizyon çıktı basılı yayın bitti” deniliyordu. Hatta onun gazına gelerek Seka gibi devletin, yani halkın fabrikalarını alelacele elden çıkarmıştık.

 Ama tv icat oldu mertlik bozulduysa da basılı yayın yani Seka kağıt fabrikası gibi fabrikaların yeri park olsa da, yazılı basın ve Osmanlı’nın günahtır diyerek getirmeyi ihmal ettiği matbaa çarkları, dönmeye devam etti. Hemde ne dönüş. Nice iktidarları getirip nicelerini götürürken..

 Gazeteciliğin ve medyanın gelişen teknolojiye yani internete kurban olacağı paniği içinde olanların aslında gazete, dergi, kitap okurundan kopan yayın anlayışıyla basılı yayını öldürdüğünüde görmezden geldi.

 Çünkü arka mahallenin sorunlarını görmeyen internet üzerinden gelen”kopyala-yapıştır”anlayışıyla toplumun, okurun gerçek gündeminden kopan bir anlayıştır, aslında yazılı basını öldüren.

 Haa unutmadan havuz ve besleme medya kanalına atılan aynı manşetlerle basılıp, yayınlanan gazetecilik anlayışını unutmayalım. Zira Sümerlerden başlayıp Mısır kütüphanelerine kadar gelen yazının değil, sanalında söz gibi uçucu olduğunu da unutanların kutsal kitabımız Kuran-ı kerim ve diğer nice yazılı eser hala yaşıyor ve gerçek okuma hazzını verdiğini görüyoruz. 

Basılı yayının da bitmeyeceğini bilerek..



https://www.parcabox.com


ALO PARÇA: 0 532 485 62 56 Firmamız, oto tamir servisinden elde ettiği deneyimlerle 2006 yılındaEsenyurtFatih Oto Sanayii’nde ilk şubesini açarak yedek parça sektörüne giriş yapmıştır. İhtiyaç duyulanRenault, Citroen, Peugeot, Fiat, Opel, Bmw, Audi, Volkswagen, Volvo, Mercedesmarka otomotiv yedek parça ürünlerini kısa zamanda müşterilerine sunarak, sektördeki yerini hızla almıştır. 256 Bit ödeme altyapısı ve %100 güvenli ve doğru parça sloganıyla müşteri odaklı hizmet veren firmalarımız, hizmetteki faydanın  her iki tarafın yararına olması gerektiğini prensip edinmiştir. Müşterisinin memnuniyetini ve yedek parça çeşitliliğini daha üst seviyeye çıkarmak için 2. Şubesini de 2016 tarihinde  açmıştır. 


Kurulduğu günden bu yana yenilikçiliğe, teknolojiye ve inovasyona önemli ölçüde yatırım yapan İlke Otomotiv, sürdürülebilir ve çevreci bir anlayışla işletmelerinde otomasyon sistemini kurarak koşulsuz müşteri memnuniyeti prensibiyle e-ticaretle de müşterisine yedek parça hizmeti sunmaya başlamıştır. Binek ve hafif ticari araç gruplarındaki oto yedek parça satış hizmetini Müşterisine en uygun fiyat ve kaliteli hizmetle sunmayı ilke edinmiştir. 


İlke otomotiv, ‘Müşteri şikâyete değil teşekküre gelmelidir!’ Sloganıyla sürdürülebilir ve sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ederek geleceğe kendini yenileyerek giren bir işletmedir. 



Vizyonumuz: Perakende oto yedek parça sektöründe teknolojik değişimlere ayak uydurarak müşteri değeri ve tatminini sağlamaktır.


Misyonumuz: İhtiyaç duyulan yedek parçayı sürekli çeşitlendirerek müşteriye en kısa zamanda en uygun fiyatta ve en iyi hizmetle sunmaktır. 


 


.









HANAKLI KÜVET VE İÇ KAPLAMADA MARKA!




 




 


Eski haberlerimiz için TIK la http://arsiv.kuzeyanadolugazetesi.com/ardahan.php


Cezaevinden çıktı önce karısını


ardından kendisini öldürdü!


arşiv haber 12/03/2018 tarihli haber/yorum


Bir süre önce ceza evinde çıkan bir kişi önce tartıştığı eşini öldürüp, ardından kendisini vurarak intihar etti.


Ardahan merkez Atatürk Mahallesinde ikamet eden Ersin Yılmaz, önce eşini daha sonra kendisini vurarak intihar etti.


Olay, Ardahan Merkeze bağlı Atatürk Mahallesinde bugün Saat 15:00 sularında yaşandı. Eşi ile tartıştığı iddia edilen ve cinnet geçirdiği ileri sürülen Ersin Yılmaz, (40 ) silahla S.Y adlı eşini vurduktan sonra aynı silahla kendisini de vurarak intihar ettiği öğrenildi.


Cinayetin yaşandığı yere gelen Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili incelemelerini tamamladıktan sonra soruşturma başlattı.


Cinnet geçirdiği için önce eşini daha sonra kendisini vuran ve bir süre önce ceza evinde çıktığı öğrenilen Ersin Yılmaz ve eşinin cansız bedenleri ön otopsi için Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yılmaz çiftinin geride 3 çocuğu yetim kaldı.


**AK Parti Ardahan’dan


Ankara’ya ‘Anıl’ı İstemiyoruz’ Çıkarması mı?!


*28/02/2018 Uzun süredir Ardahan’ın vekil Genel Sekreteri ile araları olmadığı ileri sürülen AK Parti Ardahan İl ve İlçe Örgütü Ardahan’a çıkarma yaptı.


Mevcut Vekil Genel Sekreterin asaleten atanmamasını istedikleri ve görevden el çektirilmesi için bakanlık düzeyinde temasta oldukları bilinen AK Parti Ardahan İl ve İlçe Teşkilat Başkan ve Yöneticileri bu yönde ki talepleri dolaysıyla gittikleri Ankara’da bir dizi görüşmelerde bulundular.


**Atalay’a da Durumu Aktardılar..


İl Başkan Yunus Baydar’ı başkanlığında heyet halinde gittikleri Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay’la da görüşen AK Parti Ardahan Heyetinin nasıl bir sonuçla Ardahan’a dönecekleri merakla bekleniyor.



*Satışa Devam..


Ulusal ve Yerel basının da katkıları ile gözlerin Afrin’e çevrilip, gerçek gündemi kahramanlık marşlarıyla süslediği şu günlerde sesiz, sedasız devam eden özelleştirme furyası ile başta Kars Şeker Fabrikası olmak üzere bir çok şeker fabrikasının satılacağını öğreniyoruz.

Ve bununla birlikte Antalya Havalanın da Türkiye’ye yeni silahlar satmak için anlaşma yaptığını öğrendiğimiz Almanya firmasına özelleştirme adı altında satılmak üzere olduğunu da haber alıyoruz.

Bugüne kadar yapılan satışlar ile çoğu dış güçler denenlerin sermayelerine devir edildiği ülkemin bu satışlarda elde ettiği 60 Milyar Dolarında ortada olamadığı iddia edilse de 15 yıldan fazladır iktidarda olanlar başta olmak üzere birileri bu iddiaları ret edip, bu paranın o çok övünülerek anlatılıp, bahsedilen yol, köprülere gittiğini söylemekte.

Halbuki aynı iddiada bulanan ve özelleştirmeler de elde edilen 60 Milyar Dolar ile yol, köprü yaptıklarını iddia edenlerin o çok övündükleri yol, köprü, doğa düşmanı HES barajlarını da ‘Yap/İşlet’ ile yaptırdıklarını da biliyoruz. 

Ve satışa devam eden hükumet son olarak şeker fabrikaları ile Antalya havaalnını da satış torbasına koydu..

Peki 2019’da yeniden iktidar olmak için çabalayan ve MHP başta olmak üzere sağdaki partileri bir araya toplamaya çalışan AK Parti İktidarının döneminde yapılan özelleştirmeye bakacak olursak ve erinmeyip okursak Özal ile hızlanan özelleştirmelerde nelerin elin yani o çok dövüp, bağırdığımız dış güçlere nelerin satıldığını görürüz derim.


İşte en son özelleştirme raporu;


AKP hükümetlerinin iş başında olduğu son 15 yılda 125 büyük özelleştirme yapıldı. Diğer küçük özelleştirmelerle birlikte toplam 62 milyar dolar gelir elde edildi. 80 yılda elde edilen Cumhuriyet eserlerini 10 yılda satıp açıklar kapatılmaya çalışıldı ama buna rağmen Türkiye’nin iki yakası bir araya gelmedi, geçen 10 yılda 170 milyar doları aşan bütçe açığı verildi. 

Üretim ekonomisi yerine tüketimi körükleyen politikalar sonucu, yapılan yollar, açılan köprüler, şehirlere dikilen devasa plazalar ülkemizdeki, 15 milyon asgari ücretlinin açlık sınırının altında yaşamasına çözüm olmadı. 

Türkiye’nin son 5 sene içerisinde 400 milyar dolar borçlandığını belirten ekonomistler borçlanmaların üreterek ödenebileceğini belirtiyorlar. Ekonomide bu kötü gidişatı gören hükümet yeni kaynak arayışlarına girdi. 

Bunun için de Türkiye Varlık Fonu kuruldu. Türkiye’nin kalan kamu kuruluşları da teminat gösterilmek üzere bu fona devredildi.


STRATEJİK KURULUŞLAR SATILDI..


Vatandaşın ödediği vergilerle yapılan dev kurumlar, sanayi tesisleri, limanlar, kamu binaları ve arsaları arka arkaya satışa çıkartıldı.Kamuya ait varlıkların satışından 62 milyar dolar gelir elde edildi. Bu paranın bir kısmıyla İMF’ye olan 23.5 milyar dolarlık borç kapatıldı. 

Özelleştirme gelirleri AK Parti iktidarında ciddi artış gösterdi..1986-2002 döneminde toplam 8 Milyar dolar özelleştirme geliri elde edilirken, 2003-2015 döneminde bu tutar 61,8 Milyar Dolar’a erişti. 

Cumhuriyet tarihi boyunca elde edilen özelleştirme gelirlerinin yüzde 90’ı AK Parti döneminde elde edildi.Özel­leş­tir­me­ler yo­luy­la Tür­ki­ye’nin en bü­yük ka­mu ku­ru­luş­la­rı sa­tıl­dı. 

Stra­te­jik öne­me sa­hip çok sa­yı­da­ki ku­ru­luş­ta ulus­la­ra­ra­sı şir­ket­ler söz sa­hi­bi ol­du.2005’te TÜRK TE­LE­KO­M’­un yüz­de 55’i Arap ser­ma­ye­si Ojer Te­le­ko­m’­a, TÜP­RA­Ş’­ın yüz­de 51’i 4.1 mil­yar do­la­ra İn­gi­liz Shell- Koç or­tak­lı­ğı­na sa­tıl­dı. 

2006’da PET­Kİ­M’­in yüz­de 51’i 2 mil­yar do­la­ra Azer So­ca­r’­a, TE­KE­L’­in 6 adet si­ga­ra fab­ri­ka­sı 1.7 mil­yar do­la­ra Hol­lan­da mer­kez­li Bri­tish&Ame­ri­can To­bac­co’ya sa­tıl­dı. 

TE­KE­L’­in iç­ki bö­lü­mü­nü 2003’te alan yer­li Mey, 3 yıl son­ra al­dı­ğı fi­ya­tın 2,5 ka­tı­na his­se­le­ri AB­D’­li fon TPG’­ye dev­ret­ti. Fon 5 yıl son­ra Me­y’­i özel­leş­tir­di­ği fi­ya­tın yak­la­şık 10 ka­tı fi­ya­ta İn­gi­liz Di­age­o şir­ke­ti­ne sat­tı.


ASLAN PAYINI ALDILAR


TÜP­RA­Ş’­ın yüz­de 14.76’sı, THY’­nin yüz­de 26’sı, PET­Kİ­M’­in yüz­de 25’i, Halk Ban­ka­sı’nın yüz­de 17’si, Te­le­ko­m’­un yüz­de 9’u bor­sa­da ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­ra sa­tıl­dı. Ay­rı­ca AKP hü­kü­me­ti dö­ne­min­de ka­mu­nun sa­hip ol­du­ğu li­man­lar, elek­trik da­ğı­tım şir­ket­le­ri, araç mu­aye­ne is­tas­yon­la­rı ve fab­ri­ka­lar özel­leş­tir­me iha­le­le­ri yo­luy­la ya­ban­cı­la­rın eli­ne geç­ti. 

Öte yan­dan, Ta­sar­ruf Mev­du­atı Si­gor­ta Fo­nu da el ko­nu­lan ban­ka­la­rın sa­hip­le­ri­ne ait şir­ket­le­ri de ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­ra sat­tı. TEL­Sİ­M’­i İn­gi­liz­ler, Di­gi­tur­k’­ü iha­le­siz Ka­tar­lı­lar alır­ken, Fo­n’­un elin­deki rad­yo­lar, fab­ri­ka­lar vb. İş­let­me­ler ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­rın ol­du.


BANKALAR YABANCILARIN KONTROLÜNDE


Son 13 yıl­da ya­ban­cı şir­ket­ler baş­ta ka­mu ku­ru­luş­la­rı ol­mak üze­re, fi­nans­tan ener­ji­ye, sağ­lık­tan eği­ti­me, pe­ra­ken­de­den gı­da­ya ka­dar birçok sek­tör­de ağır­lı­ğı­nı ar­tır­dı. 

Bankacılık sektörünün yüzde 50’si, sigortacılık sektörünün yüzde 70’i yabancı şirketlerin kontrolüne geçti.

İlaç pa­za­rın­da ha­li ha­zır­da 106 ya­ban­cı şir­ket var ve pa­zar pay­la­rı yüz­de 70 dü­ze­yin­de. 

Akar­ya­kıt sek­tö­rün­de­ki ya­ban­cı­la­rın pa­yı yüz­de 65, do­ğal­gaz­da yüz­de 15 olur­ken, 2008’de sı­fır olan elektrik pi­ya­sa­sın­da­ki ya­ban­cı ser­ma­ye pa­yı, ya­pı­lan özel­leş­tir­me­le­rin ar­dın­dan yüz­de 20 se­vi­ye­si­ne çık­tı.


İŞTE YIL YIL SATIŞ LİSTESİ


2003Kayseri’de­ki Tak­san, Bo­lu Ge­re­de’de­ki Ger­kon­san, SE­KA’nın Ba­lı­ke­sir, Af­yon, Kas­ta­mo­nu, Ak­su ve Çay­cu­ma iş­let­me­le­riy­le Ta­şu­cu ter­sa­ne ala­nı, TE­KE­L’­in ka­ya tu­zu te­sis­le­ri, Çeş­me, Ku­şa­da­sı, Trab­zon ve Di­ki­li li­man­la­rı, Sü­mer Hol­din­g’­in Me­ri­nos Ha­lı Mar­ka­sı ve Adı­ya­man İş­let­me­si, Tür­ki­ye Zi­ra­i Do­na­tım Ku­ru­mu’nun Sa­kar­ya iş­let­me­si, İş Ban­ka­sı C, Ar­çe­lik, To­faş, Ün­ye Çi­men­to ve Tür­ki­ye Kal­kın­ma Ban­ka­sı’na ait ka­mu­nun elin­de­ki his­se­ler­le 277 adet ta­şın­maz, 103 ar­sa ve 90 adet loj­man.2004Tekel’­in al­kol­lü iç­ki­ler bö­lü­mü, Es­ki­şe­hir Do­ğal­gaz Şir­ke­ti (Es­gaz), Art­vin Mur­gul ile Kas­ta­mo­nu Kü­re’de ba­kır ma­de­ni çı­ka­rıp iş­le­yen Eti Ba­kır, Si­vas ve Ma­lat­ya’da­ki Div­ri­ği He­kim­han Ma­den İş­let­me­le­ri, Bur­sa Do­ğal­gaz Şir­ke­ti (Bur­sa­gaz), Amas­ya Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Kü­tah­ya Tav­şan­lı’da­ki Eti Gü­müş, Ela­zı­ğ’­da­ki Eti Krom, An­tal­ya’da­ki Eti Elek­tro­me­ta­lur­ji iş­let­me­le­ri, Ça­ye­li Ba­kır İş­let­me­le­ri, Kü­tah­ya Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Tür­ki­ye Güb­re Sa­na­yi şir­ke­ti­ne ait Gem­lik ve İs­tan­bu­l’­da­ki fab­ri­ka­la­rı ile Kü­tah­ya Güb­re Var­lık­la­rı ve Şan­lı­ur­fa de­po­la­rı ara­zi­si, Sü­mer Hol­din­g’­in Ma­lat­ya, Ba­kır­köy ve Di­yar­ba­kır iş­let­me­leri, SE­KA’nın Ka­ra­ca­su, Ar­da­nuç ve Ak­kuş iş­let­me­le­riy­le An­ka­ra Alım Sa­tım Mü­dür­lü­ğü bi­na­sı, EBÜ­AŞ’­ın Sam­sun So­ğuk Ha­va De­po­su, Ma­ni­sa Kom­bi­na­sı ve ar­sa­sı, Sü­mer Hol­din­g’­e ait Or­ta­do­ğu Tek­no­park şir­ke­ti, Ça­nak­ka­le De­ri, Ma­lat­ya ve Tü­mo­san iş­let­me­le­ri, Tür­ki­ye De­mir Çe­lik İş­let­me­le­ri’ne ait Kal­kın­ma Ban­ka­sı his­se­le­ri, TE­KE­L’­in Tuz­lu­ca ve Se­ki­li tuz­la­la­rı, Bur­sa İnel­gö­l’­de­ki Kib­rit Fab­ri­ka­sı, Ka­da­de­niz Ba­kır İş­let­me­le­ri’nin Sam­sun İş­let­me­si, Tür­ki­ye De­niz­ci­lik İş­let­me­le­ri’ne ait An­ka­ra ve Sam­sun fe­ri­bot­la­rı, THY’­nin 126 mil­yon do­lar­lık his­se­si­ ile 375 adet ta­şın­maz ve loj­man.2005Türk Te­le­kom, TE­KE­L’­in si­ga­ra bö­lü­mü, İs­tan­bul Ata­köy Tu­rizm, Ata­köy Otel­ci­lik, Ata­köy Ma­ri­na ve Yat İş­let­me­le­ri, Kon­ya Sey­di­şe­hi­r’­de­ki Eti Alü­min­yum Fab­ri­ka­sı, Kıb­rıs Türk Ha­va Yol­la­rı şir­ke­ti, Ada­pa­za­rı Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Tür­ki­ye De­niz İş­let­me­le­ri’nin Ka­ra­de­niz ve Tu­ran Emek­siz ge­mi­le­ri ile şe­hir hat­la­rı hiz­met­le­ri ve ge­mi­le­ri, TE­KE­L’­in Kris­tal Tuz Ra­fi­ne­ri­si ile Ka­ğız­man Tuz­la­sı, Sü­mer Hol­din­g’­in İs­tan­bul İmar Şir­ke­ti, Bey­koz İş­let­me­si, ma­ki­na ve teç­hi­zat­la­rı, Tür­ki­ye Güb­re Sa­na­yi’nin Sam­sun Güb­re Fab­ri­ka­sı ve Or­du Fat­sa ile Te­kir­dağ de­po­la­rı, DSİ, Ba­yın­dır­lık Ba­kan­lı­ğı ve Ka­ra­yol­la­rı’nın Kay­se­ri Er­ci­ye­s’­te­ki sos­yal te­sis­le­ri, Sü­mer Hol­din­g’­in Asel­sa­n’­da­ki his­se­si, Sa­rı­ka­mış ve Ter­can iş­let­me­le­ri, Ye­şi­lo­va Ha­lı ve Bat­ta­ni­ye Fab­ri­ka­sı, Emek­li San­dı­ğı’nın Ku­şa­da­sı Ta­til Kö­yü ile İs­tan­bul Hil­ton Ote­li, THY’­nin USA­Ş’­ta­ki his­se­si, TOP­RAŞ ve PET­Kİ­M’­de­ki ka­mu his­se­le­ri­nin bir bö­lü­müy­le 120 ta­şın­maz ile 41 adet ar­sa;2006TÜP­RAŞ, Er­de­mir, Ba­şak Si­gor­ta ve Ba­şak Emek­li­lik, TE­KE­L’­in Ka­ya­cık, Yav­şan ve Kal­dı­rım tuz­la­la­rı, TE­KE­L’­in ikiz ku­le­ler ola­rak bi­li­nen An­ka­ra Baş­mü­dür­lük Bi­na­sı ve Bod­rum te­sis­le­ri, Emek­li San­dı­ğı’nın baş­kent­te­ki Bü­yük An­ka­ra Ote­li ve Kı­zı­lay Emek İş­ha­nı, İz­mi­r’­de­ki Bü­yük Efes Ote­li, İs­tan­bu­l’­da­ki Bü­yük Ta­rab­ya Ote­li, Tür­ki­ye De­niz­ci­lik İş­let­me­le­ri’nin Ya­kıt-2 ge­mi­si, Ça­nak­ka­le Şe­hir Hat­la­rı Hiz­met­le­riy­le 9 ge­mi­si, THY’­ye ait ka­mu his­se­le­ri­nin bir bö­lü­müy­le 350 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.2007TCDİ- De­ve­ci Ma­den Sa­ha­sı İş­let­me Hak­kı, TCDD Mer­sin Li­ma­nı, KGM İs­tan­bul Le­vent Ar­sa­sı, Sü­mer Hol­ding- BU­MAS, Araç Mu­aye­ne İs­tas­yo­nu­nun 1.-2. böl­ge­si, Emek­li San­dı­ğı Mül­ki­ye­ti Bur­sa Çe­lik Pa­las Otel, Tür­ki­ye Halk Ban­ka­sı, 245 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.2008Pet­kim Pet­ro­kim­ya Hol­ding A.Ş., Sü­mer Hol­ding NİT­RO-MAK Ma­ki­ne Kim­ya Nit­ro No­bel Kim­ya Sa­na­yi A.Ş.’nin yüz­de 33.5 his­se­si, Te­kel ve Si­ga­ra Sa­na­yi­i İş­let­me­le­ri ve Ti­ca­re­ti A.Ş., An­ka­ra Do­ğal Elek­trik Üre­tim ve Ti­ca­ret A.Ş.’nin 9 san­tra­li, Te­kel ve Si­ga­ra Sa­na­yi İş­let­me­le­ri’­ne ait Pi­po ve Nar­gi­le Mar­ka­la­rı, Türk Te­le­ko­mü­ni­kas­yon ve 196 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.2009TE­DAŞ Baş­kent Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş., TE­DAŞ Sa­kar­ya Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş., TE­KEL Kas­ta­mo­nu Jüt İp­li­ği Fab. Ma­ki­ne ve tec­hi­za­tı, TE­DAŞ Kon­ya Me­ram Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş. ve 140 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.2010TCDD’­nin Sam­sun ve Ban­dır­ma li­man­la­rı, TE­KE­L’­in Ça­mal­tı ve Ay­va­lık tuz­la­la­rı, Es­ki­şe­hir Os­man­ga­zi, Çam­lı­bel, Ulu­dağ, Ço­ruh, Ye­şi­lır­mak ve Fı­rat elek­trik da­ğı­tım şir­ket­le­ri, Sü­mer Hol­din­g’­in An­tal­ya Ba­rit ve Mer­sin Ta­şu­cu iş­let­me­le­riy­le 205 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.2011Bay­burt, Çe­miş­ge­zek, Gir­le­vik, Bün­yan, Ça­mar­dı, Pı­nar­ba­şı, Sı­zır, İz­nik, De­re­köy, İne­göl, Cer­rah, Mus­ta­fa­ke­mal­pa­şa, Su­uç­tu, Çağ Çağ, Ot­lu­ca, Ulu­de­re, Adil­ce­vaz, Ah­lat, Ma­laz­girt, Var­to, De­ğir­men­de­re, Ka­ra­çay, Ku­zu­cu­lu, Tu­run­ço­va, Fi­ni­ke, Ka­ya­di­bi, Bes­ni, Der­ne, Er­ke­nek, Ker­nek ve Ko­va­da 1-2 akar­su san­tral­le­ri, İs­ken­de­run Li­ma­nı, Trak­ya Elek­trik Da­ğı­tım şir­ke­tiy­le 195 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.2012Acı­sel­sa­n’­ın yüz­de 77 his­se­si, PET­Kİ­M’­in yüz­de 10 his­se­si, Kay­se­ri Elek­tri­k’­in yüz­de 20 his­se­si, Bey­ko­z’­da­ki is­ke­le ve rıh­tım, Halk Ban­ka­sı’nın yüz­de 24 his­se­siy­le 192 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.2013Ga­la­ta­port, Ha­mi­ta­bat Elek­trik Üre­tim ve Tic. A.Ş., İs­tan­bul Ana­do­lu Elek­trik, Bo­ğa­zi­çi Elek­trik, To­ros­lar Elek­trik, Aras­lar Elek­trik, Dic­le Elek­trik, Van­gö­lü Elek­trik, Se­yi­tö­mer ve Kan­gal Elek­trik San­tral­le­ri, Ye­di­te­pe Bey­nel­mi­lel Otel­ci­lik ve Tu­rizm Tic. A.Ş.’nin yüz­de 15 D gru­bu, yüz­de 11 E gru­bu his­se­si, TE­DA­Ş’­ın Te­kir­dağ, Muğ­la, Bi­le­cik, Düz­ce, İs­tan­bul, De­niz­li, Ko­ca­eli’­de­ki çok sayıda ta­şın­maz.2014Mil­li Pi­yan­go’nun şans oyun­la­rı­nın özel­leş­ti­ril­me­si iha­le­si 2015 yı­lı­na sark­tı. Ke­mer­köy ve Ye­ni­köy Ter­mik San­tral­le­ri, Ke­mer­köy Li­man Sa­ha­sı. Ya­ta­ğan Ter­mik San­tra­li, TE­DAŞ, TDİ ve Ma­li­ye’nin çok sa­yı­da­ki ta­şın­ma­zı.


İlgili Haberler  Kaynak: Yeniçağ: 80 yılın birikimi 15 yılda satıldı