Başta Ardahan’ın Hanak İlçesinde olmak üzere Ardahan kent merkezinde ve diğer 4 ilçe Göle, Damal, Posof ve Çıldır’da devam eden Corona paniği dolaysıyla başlatılan ‘Evde kal’ kampanyası ile iyiden iyiye boşalan cadde ve sokakları temizlemeye başlayan belediyeler şehir içi yolların yanında mahalle aralarına giden yolları onardığı da görülmekte.
.jpg)
DEVLET HALKTIR!..

Çünkü devlet denen şey iktidarlar değil, devleti oluşturanlar, halktır..


Kura Nehri yüzeyinde buz tabakası oluşmaya başladı..
Ardahan’da gece etkisini gösteren soğuklardan dolayı kent içinden geçen Kura Nehri’nin yüzeyinde buz tabakası oluştu. Nehirdeki buz tabakasının özellikle garajlar mevkisinde yoğunlaştığı gözlendi.
Vatandaşyaptığı açıklamada, bugün itibariyle Kura Nehri’nin donduğunu belirterek, “Kura Nehri’nin yüzeyinde buz tabakası oluştuğunu gördük, bundan sonra bu buz tabakası kalınlaşır.” dedi.
FABRİKA DEĞİL, KARAKOL YAPILIYOR..
Doğu ve güneydoğunun beklediği ve işsizliğin yanısıra devam eden göçü durduracak olan fabrikaların zor durumda olduğu bu süreçte, yeni destekler beklenedursun cezaevleri gibi yeni karakol yapımlarına da ara vermeden devam ediliyor.
Amerika’nın Meksika sınırına, Türkiye’nin de Suriye sınırına ve kent merkezlerinde bulunan karakol, askeri ve kamu binalarının etrafına beton bariyerler örerken, Boz Ayının yuvası olan bir çok kış oteli boş olan Sarıkamış ormanlarının ortasına kale gibi karakol yapılıyor.
Aslında bir haber niteliği taşıyan ama aralarında arkadaşlarımında olduğu Kars basınının görüp, haberleştirmediği ve haberinin başlığı, ‘Sarıkamış Karakurt karakolu, tepeye taşınıyor’ olması gerekirken masabaşı gazetecilerin her zaman ki gibi ‘ilişkiler bozulmasın’ diyerek görmezlikten geldiğini düşündüğüm inşaatı görünce erinmedim, dönüp güzelim yeşil Sarıkamış ormanlarının içinde yapımı devam eden inşaata doğru gittim. İnşaata yaklaştığımda üstü başı kirli bir adamın elinde kürek değil, keleş olduğunu görünce, dağın başında ‘-Nereye geldim acaba?’ diye düşündüm. Beni gördüklerinde inşaatın içinden bana doğru gelen işçileri görünce bir nebze de olsa rahatladım. Keleşi gördüğümde buranın bir askeri bölge değil, keleş kullananların bölgesi mi acaba diye düşünmedim de değil!..
Zira o bölgede geçişlerin yapıldığı da söyleniyordu.
İşçilerin gelmesiyle ve benim ‘gazeteciyim’ dememle rahatlayan ortamda çay olmasa da üzeri kirli bardaklarla dolu olan masaya oturduk ve yanımda ki işçiye “Burası cezaevi mi olacak?” diye sordum. Bu sorum üzerine “-Abi çay iç, sen Ardahan’ın neresindensin? Ben de Ardahan’da çalıştım. Damal’da Tanap şantiyesinde çalıştım” diyerek soruma cevap vermeyi unuttu. Ben ise gazetecilik dürtüsüyle sorumu tekrarlarken yanımda oturan eli Keleşli üstü bayağı kirli şahış devreye girdi ve “-Abi ben korucuyum burası da fabrika değil karakol olacak” diyerek gülümsedi.
Ben bu cevap üzerine karşımda duran devasa inşaatı yeniden gözden geçirdim. Dağın başına dökülen bu beton ile başta bölgeye gelmek isteyen Ahıska’lılar olmak üzere en az yetmiş kişiye ev olabilecek beton yığını, pardon beton kaleyi karakoldan ziyade cezavine benzettim. Yani bana göre bu kalenin yeri onbir milyon fidan dikenlerin aradığı, çamların kesilerek yapıldığı alan olması ve içeridekilerin dışardan gelebilecek herhangi bir saldırıyı göremeyecek şekilde yapılmış olmasıydı.
Yani ikiside yanlıştı “-Fabrika değil, karakoldur abi” cevabı doğrulanırken..
Evet memleket kendisini bekleyecek, koruyacak karakollara ihtiyaç duyarken fabrikalar yoktu. Ardahan’dan Kars’a ordan da İstanbul’a doğru yol alırken…İstanbul’a hiç gitmemiş traktöre ‘KÖPRÜ’ cezası!
Aeşiv Haber 04/01/2016 Tarihli haber
2006 model traktörü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) Hızlı Geçiş Sistemi’ni (HGS) bir kez geçtiği gerekçesiyle 10 TL ceza yiyen Ali Osmanoğlu, traktörü ile köyün dışına bile çıkmadığını söyledi.
Ardahan’ın Göle İlçesine bağlı Yanatlı (Varginis) Köyünde ikamet eden 68 yaşındaki Ali Osmanoğlu 2006 model traktörü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) Hızlı Geçiş Sistemi’ni (HGS) 2014 yılında 1 kez geçtiği gerekçesiyle 10 TL ceza yedi.
Cezadan bile haberi olmayan Osmanoğlu, 10 TL’lik Hızlı Geçiş Sistemi cezasının faizi ile birlikte 112 TL’ye çıktığını, cezayı görünce büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, cezanın iptali için mahkemeye başvurduğunu söyledi.
Karara tepki gösteren Osmanoğlu, traktörüyle köyün dışına bile çıkmadığını dile getirdi. Göle İlçesine bağlı Yanatlı Köyü’nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan evli ve dört çocuk babası Ali Osmanoğlu, adına kayıtlı 2006 model 75 AK 734 plakalı traktörü ile İstanbul FSM Köprüsü’nden geçiş ücreti ödemeden 1 kez geçtiği iddiasıyla 10 TL para cezası yedi. Osmanoğlu, traktörü ile köyün dışına dahi çıkmadığını belirterek cezaya itiraz edeceğini belirterek tepki gösterdi. Cezanın düzeltilmesi için itirazda bulunduğunu anlatan Osmanoğlu, “Evrak geldiğinde, traktöre ceza yazıldığını görünce çok şaşırdım. Yetkilileri arayarak durumu anlattım. Yetkililer dilekçe yazarak itiraz edebileceğimi söyledi. Şimdi gerekenin yapılmasını bekleyeceğim. Büyük bir ihtimalle plakayı yanlış okudular” diye konuştu.