



.jpg)


.jpg)
Kurban Bayramı dolayısıyla mesafeli de olsa bir araya gelme sevinci yaşadılar.
Kontrollü bir ortamda ilk gün, gün boyu kurbanları ile ilgilendikleri görülen Ardahan’lıların yayla ve hasat dönemine de gelen Kurban Bayramlarını huzur içinde kutladıkları görüldü.
Sabahın ilk ışıkları ile erkenden kalkıp, sabah namazı ardından kurbanlarının yanına giden Ardahan’lıların dini vecibelerini yerine getirdikten sonra gün boyu kestikleri kurbanlarıyla uğraştıkları dikkat çekti.
Kurbanlarını keserlerken yaralanan bir çok kişinin hastanelik olduğu da öğrenilen Kurban Bayramının ilk günü Ambulanslar süratle bıçakla yaralananları hastanelere taşıdı .
Ardahan’da Kurban Bayramı Namazı, Vali Hüseyin Öner, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Emniyet İl Müdürlüğüne ait olan ve diğer sahalar gibi aylardır kapalı bulunan halı sahada kılınırken, namazın ardından Emniyete bağlı polislerce vatandaşlara çay ve simit ikramı yapıldı.

U DÖNÜŞ, İKTİDARA YÜRÜYÜŞ!
Biz gazetecileri de etkileyen ve önüne gelenin açtığı sayfa ile çeper dibi dedikodularla gazetecilik yaptığını sanmasına neden olan ve önce Twitter, Facebook gibi internet sayfaların sahiplerini etkileyecek olan ve akabinde milyonlarca kullanıcısını dizayn edecek denilen sosyal medyaya yönelik bir dizi yükümlülük ve yaptırım öngören yasa onca kızılca, kıyamete rağmen kısa sürede unutulan Barolar yasası gibi teklifi TBMM Genel Kurulu’nda jet hızıyla geçti.
Ve bu gelişme ardından ajanslara düşen bir habere göre başta Whatsapp, Telegram gibi uygulamaların yasaklandığına ilişkin haberler yayınlandı.
Gerçi bu tür haberler bu yasa hazırlanırken de yapılmış, barolar yasası öncesi gibi kıymetler koparılmış ve üst satırlarımda dediğim gibi kısa sürede unutulmuştu.
Ve bu haberin hemen ardından yani birkaç saat dolmadan, dakikalar geçmeden yeni bir açıklama daha düştü, aynı ajanslara..
Evet, aynı gün bir saat içinde yani bir önceki haber de mevcut iktidarı kızdırmamak, üzmemek için mecliste geçen yasa ile ilgili haberi sağından, solundan bin bir şekilde biçip kesip, yani işini kısacası aynı iktidarın gazeteler ve medya üzerinde kurduğu sansürden sonra sosyal medyaya da sansür konulduğunu demeden nazikçe yaptıkları habere de fırça yemiş, süt dökmüş kedi misali U dönüşü yapılmıştı.
Ve bir önceki haberlerini doğru olmadığını,
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinde yapılan bir açıklama ile düzeltme telaşına düşmüştüler..
Ve ‘Ele değilmiş, beleymiş’ denilerek gazete, medya üzerinde kurulan sansürün sosyal medyaya da geldiğini diyeceklerine, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinde gelen ‘Basında ve sosyal medyada yer alan kamu personeline Whatsapp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarının yasaklanması yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.’ şeklinde düzeltilmişti..
Yani U dönüşü yapılmıştı..
Tam bu haberleri okuyup, yazımı tamamlarken bu kez yazımı yazdığım memleketimde bir haber aynı ajanslara düşüyordu..
Habere dönüp, baktığımda yaklaşık 4 aydır ısrarla yazdığım bir haberin yukarıda ki haber gibi yumuşatılarak verilmeye çalışıldığını görüyordum..
Yani benim 4 aydır yayla yolları bozuk, geçimlerini hayvancılık yaparak sağlayan vatandaşlar zorda haberlerime ‘Vali, Kaymakam, İl Özel İdare, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar’ ve diğer idarecilerin ilgisizliği dolaysıyla yıllardır yaşanan, yazılan yayla yolları ile ilgili haberlerime benzer bir haber düşmüştü U dönüşü yapmakla meşhur haber ajanslarına ve piyasada gazeteci diye dolaşan onların muhabirlerine..
Haber aynen şöyle;’ Posof yaylaları çamur bataklığına dönüştü.. Yaz aylarında dahi kar eksik olmayan yaylalarda etkili olan sağanak yağmur özellikle yayla yollarında sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yayla yollarının yapılmasına rağmen yayla evleri arasına sağanak yağış sonrası oluşan bataklık araçların geçişini engelliyor. Yaylaya çıkan araçlar çamura gömülürken yolda kalan bir araç yaylada bulunan bayanların yardımıyla kurtarıldı. Yaylada bulunan vatandaşlar yetkililerin bu konuda bir çare bulmasını istiyorlar.’
Bu haberi okuyan bir gazetecinin ya da o yollarda çile çeken insanların ‘Ulan bu ne U dönüşü’ diyesini getiren bu haberde ki ‘Yayla yollarının yapılmasına rağmen’ satırı ve çamur olan yolların suçlusunun o yollarla ilgilenmesi gerekenler değil de sanki yağmurun, doğanın suçuymuş gibi bir formatta yapılması diğer bir gerçeği daha ortaya koymakta..
O gerçekte yine çeper diplerinde yapılan dedikodularla ’20 Yıldır iktidarda olan bu iktidar hiç bir şey yapmadı’ diyenlerin U dönüşlerinden öte bir şey olmadığını ve bu U dönüşü oldukça iktidarın yürüyüşüne devam etmesinden başka bir şey olmadığıdır..
İşin kısacası suç iktidarda değil, gerçekler karşısında yani mecliste çıkan yasanın sansür olduğunu bile bile, çamurlu yolların yıllardır yapılmadığını göre göre U dönüşü yapıp, kıvırtan muhalefetinden, basın ve medyasından, tutunda gördükleri gerçeklere rağmen susup, çamurlu yolda kalan arabasını itip,kurtarmaya çalışan vatandaşta, olduğunu kabul etmek gerek..
Eski haberlerimiz için TIK la http://arsiv.kuzeyanadolugazetesi.com/ardahan.php