
SÎZDE KONUĞUMUZ OLUN..
Gazeteci Fakir Yılmaz Yeniden TV Programcılığına Başlıyor..
‘Gazeteci Fakir Yılmaz Île Îş Dünyası’ Yaşam TV’de Cumartesi Günü Saat: 17.00~19.00’da Yeniden Başlıyor..
İZLEMEK iÇİN Yaşam TV Türksat 4A Uydusu Frekans: 12034 MHz Symbol Rate: 27500 Polarizasyom: V (Dikey) Fec: 5/6 www.yasamtv.com.tr

.jpg)

Siz de şu an bulunduğunuz yerde bu tür küçük azınlıkların mutluluklarını çeneniz düşene kadar düşünüp konuşun yoksul çoğunluğun içinde sizin de olduğunuzu akıl etmeden..
.jpg)
40 Gün Sonra Kaldırılan Karantina
Ardahan’da yaklaşık 40 gündür uygulanan karantina nihayet kaldırıldı. Bölgede Şap hastalığı var denilerek konulan karantina dolaysıyla 40 gündür kapalı olan Ardahan Hayvan Pazarı dünden itibaren açıldı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Ardahan’da 10 kilometre çapında yaklaşık 40 gün önce hepimizin bildiği Şap hastalığı tespit edilmişti. Bu durum hayvancılık anlamında ilimizi olumsuz yönde etkilemiştir. Hayvan Sağlığı Müdürlüğü tarafından bugün itibariyle 40 gün süren karantina uygulaması kaldırılmıştır. Halkımızdan ricamız hastalığı devam eden hayvanlarımızı satmaya çalışmayın. Veteriner arkadaşlar hayvan pazarında aktif olarak görev yapacaklar. Hasta hayvanlarımızı pazarımıza sokmayalım. Pazartesi gününden itibaren Hayvan Pazar’ı açılacaktır, Halkımıza duyurulur”denildi.
Öte yandan bu yasaklamanın Ardahan en ekonomisine ortalama 300 Bin TL. zarar verdiği de belirtildi.
Göle Kaymakamlığı Muhtarlar Toplantısı
Ardahan Göle Kaymakamı Cevat Gün başkanlığında Feride Karabacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı toplantı salonunda muhtarlar toplantısı yapıldı.
Toplantısında Muhtarların talep, görüş ve önerilerini dinlemek üzere Kaymakam Gün tarafından düzenli olarak yapılan toplantıya kurum amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Toplantıda Göle Kaymakamı Cevat Gün, halkımıza daha iyi hizmet verebilmek, vatandaşın talep ve sorunların değerlendirilmesi amacıyla, zaman zaman muhtarlar ve idareciler ile bir araya geldiklerini belirterek; “Muhtar köyde, mahallede önderlik yapan, iyi şeyler için halkın önünü açan kişidir. Yani devletin temsilcisi ve aynı zamanda halkında temsilcisidir. Bu anlamda muhtarların, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve sıkıntılarının tespitinde önemli rolleri vardır. Bu rollerden biri de gençlerimizle yakın ilgi içerisinde olup onlara sahip çıkmaktır. Muhtar, gençlerle ilgilenerek, gençlerin dertleriyle, neler istediğiyle ilgilenerek; gençliğimizi kötü alışkanlıklardan korumak üzere çalışmalar yapmalıdır” dedi.
Toplantının devamında yaz aylarında köylerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Sayın GÜN; muhtarların taleplerini dinleyerek, sorularını tek tek cevaplandırdı. Daha sonra Kaymakam GÜN muhtarlarla birlikte Feride Karabacak Uygulama Oteli’nde verilen yemeğe katıldı.
Hanaklılar yine Çoban dedi..
Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan, Ardahan Hanak ve Çevre Köyleri Derneği 3. olağan kongresini 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirdi.
Hanak ve Çevre Köyleri Derneği, Ardahan Kültürevi konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurulda üyelerin tamamının desteğini alan Ak Parti Esenyurt Belediye Meclis üyesi Togay Çoban, yeniden başkan seçildi. Kongreye Ardahan Kültürevi Başkanı Efrail Çiftçi ve Sanatçı Murat Aydın’da katıldı.
Hanak ve Çevre Köyleri Derneği Yeni Yönetim:
Togay Çoban – Başkan Lemyaz Koçak, Tuncer Çelik, Sıtkı Dursun, Turgay Öztürk, Güven Yurtsever, Paşalı Beşli, Alibey Göğyıldız, Şahattin Çoban, Çetin Işık, Ergül Aydın, Varol Ataman, Hakan Keskin, Mehmet Yılmaz, Yaşar Aydın
Haber/Foto: Erkan Sarıkaya
Suyu kesildiğin de gazeteciyi arayan, yolu, suyu, elektriği olmayan organize sanayi de, küçük sanayi de iş yapamıyorum diyerken, ‘beni yazma ama sorunlarımızı mutlaka yaz’ diyenlerin bu bir türlü çözüm bulmayan sorunlarda ne kadar payları var?
Nüfus kimliğinin kayıp etmeyene kadar matbaa, gazeteci nedir’i bilmeyen, hatırlamayan köylünün hayvanlarımız şaptan telef oldu, kaba yem sıkıntısı çekiyoruz, suyumuz gibi köy ve yayla yolumuz yok demeye ne kadar hakkı olabilir?
Kendi sorunlarının çözümünde kendisinin rolünün ne kadar olduğunu düşünmeden yaylamız da elektrik yok demeye kimin hakkı olabilir?
Seçimlere iki ay kala ortaya çıkıp, ‘Ben bu memleketi kurtaracağım’ diyenler ne kadar halkı ve beni ikna edebilir?
‘Efendim biz seçtik, o yapmalı’ deyip, yan gelerek yatarak, çözüm bekleyenlerin sayısının bir hayli fazla olduğu bir memlekette evinin önünde ki çöplerin neden günlerce toplanmadığını sorma gibi bir hakkı olabilir mi?
Ardahan’da 10 değil, 13 leylek yuvası diye yazıp, gazeteci diye ortalıkta gezenleri tutup, ‘Ula hele gel buraya, bu toz, toprağı görmüyor musun, çukurlarda nasıl geziyorsun?’ diye sorma-yanların aydın, toplum önderi, adam diye bilindiği memlekette valiyi, belediye başkanını, kaymakamı hatta seçildikten sonra beline taktığı tabanca ile, aldığı minibüsle köyün, öğrencinin HES’in barajını almaktan öte bir iş yaptıkları görülmeyen muhtara, sözde gazetecilere bir şey demeye hakkınız var mı?
Evet, var olan sorunlara manalar çözümler üretmeden, çeper diplerin de dedikodu yaparak muhalefet yapanların siyaset yaptığı memlekette var olan sorunların çözümün de kimler sorumludur?
Örnek olarak memleketim Ardahan’ın yıllardır kampüsleri bitiremeyen birinin işe aldığı yakını dolaysıyla ‘çalışkan, iyi adam olduğu’ bu memlekette kim soracak Güzel Sanatlar Fakültesi, yetmedi İlahiyat Fakültesi, Hanak, Damal ve Posof’a açılacağı söylenen Yüksek Okullar ne oldu diye?
Onca Avukatı, doktoru, eczacısı, siyasetçisi, meclis üyesi, mahalle, köy muhtarını olduğu bu kentte kim soracak bu memleketin sorunlarından kim, kimler sorumlu diye?..