ARDAHAN'A YENİ BİM VE MİGROS MAĞAZALARI..

 



SÎZDE KONUĞUMUZ OLUN..


Gazeteci Fakir Yılmaz’ın Hazırlayıp Sunduğu ‘Fakir Yılmaz İle İş Dünyası’ adlı programımı izlemek için YouTube ArdahanTV kanalımıza abone olun..


https://www.youtube.com/channel/UCDwxU5TIdZejp-mbbNw5fmw


‘Gazeteci Fakir Yılmaz Île Îş Dünyası’ Yaşam TV’de Her Cumartesi Günü Saat: 17.00~19.00’da Yaşam TV’de


İZLEMEK İÇİN Yaşam TV Türksat 4A Uydusu Frekans: 12034 MHz Symbol Rate: 27500 Polarizasyom: V (Dikey) Fec: 5/6


Ardahan Belediyesinin tek şeritli yol haline getirdiği Ardahan caddelerinden olan Kongre caddesi üzerinde açılan yeni BİM ve Migros mağazaları ile zaten zorda olan bakkal esnafının müşteri kapasitesi daha da küçülecek.

Esnaf Temsilcilerinin silik açıklamalarının önüne geçemediği bu durum bir süre önce de Ardahan’ın Göle ilçesinde yaşanmış, CHP Göle İlçe Örgütünün başını çektiği bir grup bu duruma dur denilmesi için yapılan çalışmada sonuç vermemiş, Ardahan’da olduğu gibi Göle ve diğer ilçelerde de yeni dev mağazalar açılmaya devam etmişti.




Başta CHP’li Ardahan Belediyesi olmak üzere bölgedeki belediye başkanlarının imzaları ile ruhsat alarak yeni mağazalar açan dev firmaların bu rahatlığı yakalamasının diğer bir nedeni de yeni Migros’un açılacağı binayı yapan yerel tüccarlardan olan Toprak adlı firma gibi Ardahan’lıların yaptıkları dükkanlarını bu dev firmalara yönelik yapmaları ve kiraya verme istemi olması da ayrı dikkat çekici bir durum olarak küçük esnafın karşısına çıkmakta.


.MERHABA Ardahan’daki gelişmeleri görüntülü izlemeniz için youtube ArdahanTV Kanalımıza abone olmanız umuduyla. Görüntülü haberlerimiz için TIKla abone ol, izle.. https://www.youtube.com/channel/UCDwxU5TIdZejp-mbbNw5fmw


Biden-Şuşa-Ermeni


üm dünyanın kilitlendiği Amerika Birleşik Devleti seçimlerinin sonuna gelindiği şu günlerde, burnunun dibinde yaşananları beklemekle yetinen Putin’li Rusya’nın hesabının ne olduğu da büyük bir merakla beklenmekte.


Bu sessizliğin en büyük nedeninin Gürcistan ve Ukrayna’dan sonra ABD’ye yaklaşma hesapları içinde olan Türkiye’nin sınır komşusu Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan, Karabağ’dan geri püskürtülmesine Azerbaycan değil Rusya’nın izin verdiği, bunu yaparken de elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan yaptığıdır.


Çünkü Amerika’nın bölgedeki hesaplarını bozma düşüncesi içinde olan ve İran ile birlikte Suriye’de at oynatmasının ve Türkiye’yi de yanına alarak ABD’nin Avrupa’yı aşarak bölgede kurmak istediği ince hesaplarını bozmuş olmazsa da ötelemiş olan Putinli Rusya’dır.


Evet, Azerilerin babasından sonra gitmemek üzere iktidara oturan ve Azeri gazını kendisine kalkan edip, dost, eş, akrabasını sistemin başına getirmekle yetinmeyip, eşini de başkan yardımcısı ilan eden Aliyev’den çokta memnun olmadıkları ve gün geçtikçe mırıldanmaya başladıkları bir sırada adeta Aliyev iktidarına ilaç gibi yetişen Ermenilerin Azerbaycan’a yönelik yeni saldırısı ile başlayan süreç Türkiye’yi de içine alarak yıllardır Ermeni işgalinde bulunan Şuşa’ya kadar geldi.



Ve ABD’de yapılan ve kazanması halinde Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede yeni gelişmelerin yaşanacağı belirtilen bir süreçte kazanan Biden’li Amerika’nın eskisi gibi Avrupa’yı da yanına alarak, Putin’li Rusya ve Çin ile yeni bir mücadele içine girmesi beklenmektedir.


Tabi bunlar yaşanırken önce adına Arap Baharı denilen ve bugün Şuşa’ya giren Azerbaycan’da olduğu gibi Türk Bayrakları ve Başkan Erdoğan’ın posterlerinin dolaştırıldığı Yemen, Mısır, Libya, Suriye ve diğer birçok Afrika, Arap ülkesinde yaşananların Aliyev’in başına gelebileceğini de unutmak gerekir..


Bu arada yazımı bitirirken Gazeteci Fakir Yılmaz, insan Fakir Yılmaz olarak sınırları ile barışık içinde olması gerekirken herkesi düşman sayan ama halkını adeta kapana sokmuş olan Ermeni halkının bir çok yerde olduğu gibi ülkelerinde iktidarda kalma hesapları içinde olan siyasilerinin, lobilerinin yarattığı düşmanlıklar ardından kendilerinin olmayan toprakların işgal edilmesinin yanlışlığını artık anlamalarını ve benimle birlikte bu işgalleri bir kez daha kınamasını beklerken bölgede oynanan satranç gereği de olsa topraklarına yeniden kavuşan Azeri halkını kutluyor, Şuşa sevincinin tüm Karabağ’da sonuçlanmasını umuyorum…













HANAKLI KÜVET VE İÇ KAPLAMADA MARKA!




 






Eski haberlerimiz için TIK la http://arsiv.kuzeyanadolugazetesi.com/ardahan.phpSuat Işıklı: Yerel Esnafa Pozitif Ayrımcılık


Yapılmalıdır! Köksoy: Doğru söylüyor!..


arşiv haber 11/02/2019 tarihli haber/yorum


Ardahanlı Bilişim uzmanı ve Genç işadamı M. Suat Işıklı, Ülkede ve Ardahan’daki esnafın ekonomik sıkıntılarına dikkat çeken bir yazı yayımladı. Işıklı’nın bu çağrısına en önemli destek BİM, MİGROS ve A-101 Gibi dev ve yabancı büyük marketlere ruhsat veren mevcut Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’dan destek geldi.


Işıklı yaptığı açıklamalarda şunlar değindi.


 


Ülkemizde döviz kurundaki dalgalanmalar nedeni ile bir süredir yaşanan ekonomik sıkıntılar, özellikle orta ve alt gelirdeki vatandaşları etkilerken yerel esnafı da oldukça sıkıntıya sokmuş durumdadır. Giderlerin artması ve piyasadaki işin her geçen gün azalması yerel esnafı bitirme aşamasına getirmiştir. Rekabet piyasasını elinde tutan büyük işletmeler, ekonomik güçlerini avantaja çevirip, yüklü ve nakit mal alarak en uygun fiyat verme imkânını sağlamaktadır. Yerel esnafın bu ekonomik güç dengesi ile mücadele etmesi mümkün değildir.


Ardahan Esnafını Ön Plana Çıkarmalıyız


Nüfus nedeni ile sürümün az olduğu Ardahan’da bu ekonomik sıkıntıları yaşamaktadır. En büyük gelir beklentisi kamu kurumlardan olan esnafın, alabileceği işin çoğunu çevre illerdeki büyük firmalar almaktadır. Komşu illerimizden örnek vermek gerekirse, yerel firmalar dışında o ilde işi almak imkansız denecek kadar azdır. Bu şekilde esnafına pozitif ayrımcılık yapan ve ticari kaynağın büyük bir çoğunluğunu kendi iline harcayan illeri örnek alarak, Ardahan’da da aynı politikanın uygulanması için bir engel olduğunu düşünmüyorum. Pozitif ayrımcılık da belirtmek istediğimiz Ardahan esnafını ön plana çıkartmaktır. Yasal olarak ne kadar doğrudur bilmiyorum ama sözlü olarak Millet Vekillerimizin, İdari Mülki Amirlerimizin ve STK’ların bu konuda bir araya gelerek bir çözüm üretmesi esnafımız için çok faydalı olacaktır. İş hacmi arttıkça esnaf kalkınıp işini geliştirecektir. İstihdam artacaktır ve Ardahan vergi dairesine gidecek vergilerden Ardahan’ın devlet fonundan ayrılan yıllık bütçesi de artacaktır.


**Başkan Köksoy: 


Samimiyetle, sahip çıkalım..


Suat Işıklı’nın sanal da büyük destek alan ancak gerçek hayatta ne kadar cevap bulacağı merak edilen çağrısı üzereine kendisi döneminde yabancı büyük marketlerden olan A-101, Migros, BİM gibi marketlerin işletme ruhsatı aldığıyla eleştirlen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Kökso’dan tam destek aldı.


AK Parti’nin bu döenm aday etmediği ve görevi 31 Mart gecesi sona erecek olan Ardahan’ın 10 Yıllık Beleidiye Başkanı Farık Köksoy’un yaptığı açıklama şöyle;


‘Cenazemize, cirosunu düşünmeden koşan, defalarca taziye ziyaretine gelerek acı günümüzde yanımızda duran, dua okuyan,


Düğünümüze davet ettiğimiz, yine ticaretini düşünmeden hediyesi ile koşup gelen,


Dar gününde yakınına, dostuna, komşusuna karşılık beklemeden destek olan,


Sıcak selamını aldığımız, güleryüzünü gördüğümüz, camide, cumada, mezarlıkta insani olan heryerde beraber olduğumuz yerel esnafımıza alışveriş tercihimizi onlardan yana yaparak sahip çıkalım.


Önerimdir.

Öncelikle bir adım atalım kararlı olalım. 

İlk olarak hergün akşam saat 19’00 dan sonra ve Pazar günü sadece yerel esnaf ve marketlerimizden alışverişimizi yapalım.’



**Doğulular, Kürtler ve Suriyeliler..


 


12 Maddelik seçim bildirgesiyle, 11 Maddelik seçim bildirgesi yayınlayan Cumhur İttifak’na cevap veren Millet İttifakının baş aktörü CHP’nin de sık sık dile getirdiği ve ülkelerine gönderilmesi gerektiğine dikkat çektiği Suriyeliler yine olay oldu.


Tam da benim CHP’nin İBB Adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşüp, 98. Yıl Dönümünü kutlayacağımız Ardahan’ın gecesine davet edip, döndüğüm Esenyurt’ta..


Gece saatleriydi.. Gelen görüntülü haber ile Suriyeliler ile Esenyurrtluların karşı karşıya geldiğini ve olayın çok büyük olduğunu bana anlatan habere bakıp, izlerken aklıma Ay Çiçekleri ile süslü Esenyurt dönemleri geldi.


Çünkü, başta 12 Eylül Cuntasını yaptıktan sonra kışın ortasında Ardahan’a gelip, düzenlediği miting’te üşüyüp, ‘Ya kardeşim burada yaşanır mı?’ dedikten hemen sonra Doğu’da yaşanamayacağına karar kılan ve hala devam eden göç olgusunu başlatıp, İstanbul’a gelip, Ay Çiçekli Esenyurt’u gece kondu kültürü ile adeta işgal eden biz doğuluların sonra da Kürt olarak dışlanmalarını hatırlıyordum..


Yani dün Doğu’dan gelip, Kürt olarak dışlanan bizlerin durumunu ortaya koyan aynı durum bu kez Suriyelilere yaşatılıyordu..


Evet, bugün sayıları 4 milyonu bulduğu ve seçimlerde oy kullandırılacağı iddia edilen Suriyeliler ile bazı Esenyurtluların kavgasını büyütüp, proveke etmek isteyenler dün de biz doğululara, Kürt diye dışlayanlar bu kez de Suriyelilere karşı ortaya koydukları oyunu sergili yordular..


Ve dün doğulu ardından Kürt dediklerinin düğünlerini mana edip, kavgalar çıkaranların da aslında birer Suriyeli olduklarını unutuyordular..


Çünkü dün Doğulu ardından Kürtler diyerek insnları dışlayanların kendileri de Esenyurt başta olmak üzere İstanbul’u göç adı altında işgal edip, talan ettiklerini ama adına da ‘Ya kardeşim ne alaka bizim ülke değil mi?’ diyerek gecekondu adı altında yaptıklarının üstünü kapatıyordurlar.


Kısacası ‘Yapmayın’ beyler deyip, dönen dünyanın üzerinde hep hareket halinde bulunan insanların doğuştan bu yana göç olgusu ile dün Doğulu, Kürt bugün Suriyeli olarak, dolaşıp döndüğünü ve kendisine yurt aradığını unutmayın lütfen.


Ve yaşanan onca olay ve gelişme ardından adeta birer göçmen kuşu olan insanları Doğulu, Kürt yada Suriyeli, olarak bölmeye, proveke yoluyla terörize edip dışlamayın ve onlarla yaşamayı öğrenin.. Öğrenin ki birlikte yaşamanın kültür olduğunu, geleneklerin, göreneklerin renk olduğunu anlayın..


Şahsen benim insan olarak gördüğüm hatta canlı olarak his ettiğim herkesin dünyası olan bu dünyada çatışmadan, kavgadan bir hayrı gelmeyeceğinin hepimiz anlarsak, insanların olduğu gibi bu kışta aç kalıp, cadde ve sokakları dolduran köpekler başta olmak üzere tüm canlıların, kavimlerin dünyası olduğunu anlarız durmadan dönüp, aynı yere gelen şu fani dünyada..



SÎZDE KONUĞUMUZ OLUN..


Gazeteci Fakir Yılmaz’ın Hazırlayıp Sunduğu ‘Fakir Yılmaz İle İş Dünyası’ adlı programımı izlemek için YouTube ArdahanTV kanalımıza abone olun..


https://www.youtube.com/channel/UCDwxU5TIdZejp-mbbNw5fmw


‘Gazeteci Fakir Yılmaz Île Îş Dünyası’ Yaşam TV’de Her Cumartesi Günü Saat: 17.00~19.00’da Yaşam TV’de


İZLEMEK İÇİN Yaşam TV Türksat 4A Uydusu Frekans: 12034 MHz Symbol Rate: 27500 Polarizasyom: V (Dikey) Fec: 5/6