


Yaşamım boyunca çok güvendiğim 6. hissim çoğunlukla beni yanıltmazken, ben ise her yaşanacak olay öncesi bu hislerimin bana verdiği sinyalle benim onu hissetmeme rağmen dinlememe gibi bir alışkanlığımı bir türlü aşamadım..
Bunun en son örneği ArdahanTV Youtube kanalımız üzerinden yayınladığımız haberlerimiz için gittiğim Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı ve Kurtkale bölgesinden dönerken gerek federasyon başkanlığım süresince gerekse Coronadan dolayı uzun süredir bir araya gelemediğim haber kaynağım olan insanlarımla buluşmamda ve gittiğim bölgeden dönerken 6. hissimin, ‘yarın bakanlar kurulu toplanıyor, valiler kararnamesi de çıkabilir ona göre’ yazacağın yorumunu yaz diyordu sanki..
Bu hissimin kıpırdamasına sebeb olan nedenin ne olduğunu düşünüp gittiğim bölgedeki sorunları tespit ederken karşılaştığım insanların bir çoğunun vilayet valisinin yanı sıra gerek kamu kurum görevlileri gerekse seçim zamanı kendilerini hatırlayıp, oy isteyen siyasilerden kimselerin gelip gitmediğini ve yaşadıkları sorunları yerinde görmediklerinden yakınmalarıydı..
Ve benim ülkemin en sınır kentindeki sorun ve sıkıntıları dile getirirken bu sorunu da yazmamı istemeleriydi..
Evet, hem de kendisini istemeyen Valinin, Ardahan’a vali olarak atandığı günün sabahında ileri sürülen bir iddia/habere göre kadın genel sekreteri ve yardımcısının devlet memurluğundan atıldığı iddiası gibi bir çok ön bilgiyi alıp, bu ön bilgileri süzgecinden geçiren 6. hislerim önümüzdeki günlerde de yaşanacakları yeniden bana hissettirirken bu kez hislerime dinleyip, hem burada hem de haberde öne sürülen iddiayı yoğun bir şekilde araştırıp, haber ve yorum yaparak siz okurlarıma şimdiden duyurdum..
Çünkü aynı hislerim, ‘Bakanlar kurulu toplanıyor, valiler kararnamesi de çıkabilir, bu konuda bir yazı yaz’ demiş ve ben bu uyarı hissimi kulak ardı etmiş, fırsat bulursam yazacağım ..’ demişim ama son dakika gelişmeleri ve son dakika haberleri dolayısıyla ertelemenin üzüntüsünü yaşıyorum..
Ve kendime yaşam ilkesi edindiğim gazeteciliğin, Başkan Erdoğan’ın başbakan olarak Ardahan’ geldiği zaman ‘bu kadar büyük binaya ne gerek vardı?’ dediği ama kendisine olduğu gibi adliye, hastane saraylarının yapıldığı ülkemin sınır kent merkezinde doğru dürüst bir karakolu olmayan, gecekondu gibi yerlerde merkez polis karakolu ile hizmet vermeye çalıştığı ve en önemlisi onca güvenlik görevlisinin zor şartlar altında hizmet ettiği kentte 11 katlı aynı binanın yanı başında bulunan Polis Evi’nin müteahhitle yaşanan sorun yüzünden yıllardır kapalı tutularak, yıkılmadığı gibi yenilenmeyen Polis Evi olmayan, Ardahan İl Emniyet Müdürlüğünün tabelasında
ki L harfinin olmadığını çekinmeden fotoğraflayrak ince hesapların etkisinde kalmadan sadece haber olarak vermek olduğunu bir kez daha hatırlattı bana, 6. hissimi dinlemeyip, aralarında Ardahan’ın da olduğu valiler kararnamesinin çıkabileceğini üç gün öncesinden yazamama üzüntüsünü yaşarken..
Evet, bugünkü konumsa devletin kurumlarının kimlerle doldurulduğu ve nasıl hantallaştırıldığı olacak..
Çünkü yine 6. hissimin bana söylediği ve bugün olmazsa yarın bu yönde bir operasyonun başlayacağını ve bunun Ayasofya için oluşturulmak istenen ama İYİ Partinin ‘Haydi gelin Ayasofya’yı cami yapalım’ diyerek önerge verip, AK Parti ve MHP’ye gol atıp, Temmuza ertelettiği suni gündem tartışma konusu gibi bir gündem oluşturma çabası olmadığının bilinmesini de isterim..
Ve babası zengin, siyasetçi yani kısacası göbeği büyük, ensesi kalın olanların ne kadar işe yaramaz, iş bitirmez sorunlu çocukları varsa devletin başına, pardon kadrolarına yerleştirdiklerini görmek yeterlidir.
Yani birilerinin devleti adeta çocuk yurdu yapmaları ile şişen onca devlet kurumunun neden hantallaştığını gerek şu an bulunduğum memleketim Ardahan’daki kurumlarına gerekse bakanlıkların da içinde olduğu ülkedeki tüm kurumlara bir göz atın..
Atın ki devlet kurumlarında çalışanların %78’inin hiçde yurtluk olmadıklarını görün..
.jpg)


12 Mayıs 2014’te fizibilite etüdü imzalanan Rize-Artvin Havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı model alınarak inşa edilecek ve bu havalimanından 2,5 kat daha fazla dolgu kullanılacak. Deniz üzerinde inşa edilecek bir havalimanı olmasına rağmen kara havalimanlarıyla aynı boyutlarda ve özelliklerde olacak. İniş kalkışlar için Boeing 737-800 tipi uçaklar referans alınarak projelendirilen havalimanının pist boyutu 45 metre genişliğinde ve 3 kilometre uzunluğunda planlanıyor. Terminal binası ve diğer üstyapı tesisleriyle havalimanı yılda 2 milyon yolcuya hizmet edebilecek. 3 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA PİST İNŞA EDİLECEK Rize merkeze yaklaşık 34 kilometre, Trabzon merkeze yaklaşık 105 kilometre ve Artvin sınırına ise yaklaşık 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine yapılacak havalimanı için planlanan bölge yaklaşık 30 metre derinlikte. Artvin’den 120 kilometre mesafede kurulacak limanda 3 kilometre uzunluğunda bir pist, 250 metrelik taksi yolu, apron, terminal binası bulunacak. Kalkınma Bakanlığına yapılan başvuruya ilişkin YPK kararı çıkan, Çevresel Etki ve Değerlendirme Raporu’na yönelik (ÇED) halk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilen havalimanı için zemin sondaj etüdü ve batimetrik harita alımı çalışmaları tamamlandı. Koruyucu mendirek tip kesiti ve altyapı kesin proje hazırlık ve İmar Planı çalışmaları başlatıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanlığı projenin 2016 yılı yatırım programına alınması için 600 milyon lira altyapı, 150 milyon lira üstyapı inşaatı olmak üzere toplam 750 milyon lira proje tutarı olarak teklif edildi. 2016 yılı yatırım programına alındıktan sonra ise altyapı ihalesinin yapılması için çalışmalar devam ediyor.